Kort iPhone-nieuws: Xtand in Nederland, vCard versturen, Eerste Android-telefoon stelt teleur

iPhone Service Point gaat de Xtand in Nederland verkopen, T-Mobile krijgt in de VS het eerste Android-toestel, de HTC Dream. En de iPhone kan geen vCards ontvangen - of toch wel?

XtandEerder schreven we al over de Xtand van Just Mobile. Deze bureauhouder in iMac-stijl is in Nederland nog niet te koop, maar iPhone Service Point heeft besloten om er honderd op voorraad te nemen en daarmee zijn ze de eerste die de design-bureauhouder in Nederland verkoopt. De Xstand zal vanaf vrijdag 22 augustus naar de kopers worden verstuurd en kost €39,95 inclusief BTW en verzendkosten.

vCard mailen

Noel ontdekte dat het niet mogelijk is om een visitekaartje (vCard) naar een iPhone te sturen. Als iemand je zo’n vCard vanaf bijvoorbeeld een Nokia stuurt, krijgt de zender een bevestiging dat het sms-bericht goed is ontvangen.

vCard MailerDe iPhone-bezitter ontvangt echter helemaal niets en er volgt ook geen waarschuwing dat er iets mis is gegaan. Noel belde met T-Mobile, waar werd gezegd dat de iPhone de vCards niet aankan. Maar dat is vreemd, want bij andere mobieltjes die vCards niet aankunnen worden ze gewoon als sms-bericht ontvangen. Met een applicatie uit de App Store (vCard Mailer) kan de iPhone opeens wel de vCards aan, maar die kost 1,59.

Eerste Android-telefoon

HTC DreamOp 17 september gaat HTC de eerste mobiele telefoon op basis van Android uitbrengen, via het Amerikaanse netwerk van T-Mobile. De HTC Dream heeft een touchscreen met iconen, vijf knoppen en een uitschuifbaar toetsenbord. Maar de eerste reacties zijn wat lauw… het Amerikaanse T-Mobile-netwerk is trager dan dat van andere operators waardoor de eigenlijke functie van de telefoon (lekker internetten) niet goed uit de verf komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2008, 13:54
Categorie iDevices
Onderwerpen android, vcard, visitekaartje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.