Kort iPhone-nieuws: iPhone in Luxemburg, DevTeam-lid koopt winkel leeg, AT&T weigert iPhone te verkopen

Drie nieuwtjes die allemaal te maken hebben met het kopen van een iPhone. In Luxemburg is de iPhone 3G binnenkort te koop bij VOXmobile, een DevTeam-lid kocht alle simlockvrije iPhones in haar thuisstad en een Amerikaans echtpaar mocht geen iPhone kopen van de lokale AT&T Shop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G bergDrie korte nieuwtjes over het kopen van een iPhone. Om te beginnen heeft de Luxemburgse provider VOXmobile nu een pagina geopend waarop je kunt lezen dat de iPhone binnenkort naar Luxemburg komt. De webpagina lijkt erg veel op die van Mobistar en dat kan kloppen: VOX is onderdeel van Mobistar. Er is ook een soortgelijke mailinglijst geopend.

Op de website van het iPhone Dev Team treffen we sinds gisteren de hiernaast afgebeelde foto aan. Het is niet een verborgen hint over een komende 3G-unlock, maar ‘gewoon’ een (semi-) DevTeam-lid die besloot om alle simlockvrije 3G-toestellen in haar stad (in een nog onbekend land) te kopen. Er zijn meer dan 40 stuks opgestapeld. Aan de 3G unlock wordt nog gewerkt, maar zoals gezegd: daar heeft de foto niets mee te maken.

Op Computerworld is het verhaal te lezen van een man die eindelijk zijn vrouw zover had gekregen om naar een iPhone te upgraden. Maar ondanks de jaarlijkse rekening van meer dan $4.000, die altijd keurig werd betaald, weigerde AT&T om een iPhone aan het paar te verkopen. De winkelier vertelde dat het echtpaar “het verkeerde type klant” was en baseerde dat op een ingewikkelde lijst van criteria. Zelfs wanneer ze bereid waren elke prijs te betalen, kon er nog geen upgrade naar de iPhone gemaakt worden. Over vijf maanden maakten ze misschien een kansje, maar het was niet zeker of er dan wel een iPhone gekocht kon worden, of dat ze vastzaten aan een ander merk. Inmiddels is het probleem opgelost: de vrouw mag een iPhone kopen voor de normale prijs, als ze maar eerst als trouwe AT&T-klant een boete van $200 betaalt. Raar verhaal, te lezen op de blog van Computerworld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2008, 18:02
Categorie Providers
Onderwerp kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.