Kringloopwinkel voor iPhone: snel op zoek naar koopjes

Kringloopwinkel voor iPhone is een app die een overzicht biedt van Nederlandse kringloopwinkels met locatie en contactinformatie.

KringloopwinkelDoor de recessie hebben de kringloopwinkels het nog steeds erg druk. Koopjesjagen is niet alleen meer voor de consument met de kleine beurs. Er zijn inmiddels meer dan 500 van deze winkels in Nederland. De makers van de Kringloopwinkel-app willen in hun app een overzicht bieden van alle vestigingen, zodat je overal snel op zoek kunt naar koopjes. Vooral handig als je in een andere stad bent en je graag tussen tweedehands bankstellen, stereotorens en kleding snuffelt.


KringloopwinkelHoewel de eerste vertoning van de winkels op alfabetische volgorde niet echt handig is, kun je wel zoeken op plaatsnaam. Door op de Kaart-knop te tikken zie je meteen de kringloopwinkels in de buurt of scroll je naar een stad naar keuze. Bekijk je de informatie van een winkel, dan kun je direct vanuit de app de winkel bellen. Met de actieknop zet je hem bij je favorieten. De app belooft ook foto’s van locaties te tonen, maar dat blijkt na veel zoeken nog niet bij veel winkels het geval.

Natuurlijk kun je ook gewoon in de Google Maps-app naar een kringloopwinkel zoeken. De meerwaarde van de Kringloopwinkel-app is dat je in het overzicht kunt bladeren. Vreemd genoeg zijn beide manieren om te zoeken niet volledig. In Google Maps missen we winkels die wel in de app voorkomen, en vice versa. Momenteel is Kringloopwinkel dus een aardige, maar niet volledige app. De beloofde update met openingstijden en de mogelijkheid om recensies te plaatsen zou al een boel goed maken.

Downloaden: Kringloopwinkel (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 12:30
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerp kopen
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.