Klachten in België over koppelverkoop en gratis gsm’s

In België is een klacht ingediend over het feit dat twee Belgische gsm-winkels nu al experimenteren met koppelverkoop. Hotgsm.be en The Phone House geven geven flinke kortingen bij afsluiting van een abonnement. Unizo, Nelectra en Test-Aankoop zijn tegen: de kleine handelaar wordt benadeeld.

europaEigenlijk zouden we dit bericht gisteren al publiceren, maar er kwam een firmware-update tussendoor 😉
De ondernemersorganisaties Unizo en Nelectra, de federatie voor de elektrosector, gaan een klacht indienen tegen koppelverkoop. Zoals we eerder schreven zijn The Phone House en hotgsm.be in België begonnen met het weggeven van gratis mobiele telefoons of het geven van kortingen wanneer klanten een abonnement afsluiten. De klacht is ingediend bij de Dienst Controle en Bemiddeling. Verschillende zelfstandige handelaars hebben zich erbij aangesloten. De klagers zijn niet blij met de onduidelijkheid die nu ontstaat: winkels maken al gebruik van de koppelverkoop, terwijl België de wetgeving nog niet heeft aangepast. Kleine handelaars worden daarbij uit de markt geduwd.

De twee organisaties vragen de bevoegde ministers om opheldering te geven. Ze willen strikte voorwaarden, bijvoorbeeld dat er alleen gelijke producten gratis aangeboden worden. Ook de verbruikersorgansatie Test-Aankoop is niet blij met de koppelverkoop, omdat het niet automatisch leidt tot lagere prijzen. Voor consumenten wordt het bovendien ingewikkelder om aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Via: Standaard.be
Tipgevers: Heino, Nicky

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2009, 9:23
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.