RipDev stopt voorgoed met Installer

Het RipDev-team stopt met Installer. Na anderhalf jaar is wel duidelijk dat Cydia de strijd heeft gewonnen. Het RipDev-team gaat wel door met Icy en andere applicaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

installerMet de komst van iPhone OS 3.0 vindt het Russische RipDev Team het tijd voor een aankondiging: ze stoppen met het Installer-platform voor de iPhone en iPod touch. De reden daarvoor is dat het na 1,5 jaar wel eens tijd is voor één installatieplatform voor jailbreakapplicaties. En zoals iedereen weet is Cydia/DPKG daarbij tot dé standaard uitgegroeid. DPKG vormt de basis van het Debian package management system, dat ervoor zorgt dat je applicaties kunt installeren en verwijderen. Zelf maakte RipDev een eigen DPKG-installatietool met de naam Icy. Dat tool zal blijven bestaan, maar Installer verdwijnt na 1 juli voorgoed. Is er nog een applicatie die je alleen via Installer kunt krijgen, dan moet je snel zijn want de Installer 4-repo’s gaan vanaf die datum offline.

RipDev gaat ervoor zorgen dat Cydia en Icy in de toekomt probleemloos samenwerken. Ook Pusher maakt gebruik van DPKG, dus mocht je Cydia nog steeds niet zien zitten, dan is ook dat een optie om software te installeren. Het team gaat verder met andere projecten, zoals de pas aangekondigde navigatiesoftware iDA en het antidiefstalsysteem Kali.

Installer was het belangrijkste tool om jailbreak-applicaties te installeren. Maar bij een eerdere grote firmware-update wachtten ze te lang met het ontwikkelen van een nieuwe Installer-versie. Inmiddels was Cydia verschenen, dat lange tijd de enige oplossing was om nieuwe apps te installeren. Toen Installer 4.0 na lange tijd beschikbaar kwam, was Cydia inmiddels uitgegroeid tot de marktleider.

Meer info: Bye, bye Installer
Tipgever: Manuel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:33
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.