Kiwi Move: bewegingstracker met microfoon, thermometer en apps

De Kiwi Move is een activiteitentracker met de gebruikelijke sensoren, maar ook een microfoon, thermometer en speciale apps.

Kiwi MoveWe zagen het afgelopen jaar flink wat nieuwe activiteitentrackers voorbijkomen, maar nagenoeg al deze accessoires zijn technisch in grote lijnen gelijk. Dezelfde bewegingssensoren houden bij alle grote trackers bij hoeveel je beweegt, waardoor vooral de gebruikte algoritmes en bijbehorende apps het verschil maken. De nieuwe Kiwi Move weet zich te onderscheiden met een paar extra ingebouwde onderdelen. Dit apparaatje houdt hiermee niet alleen je bewegingen bij, maar ook je stem en de temperatuur.

Naast de accelerometer en gyroscoop die door het gros van de fitnesstrackers wordt gebruikt heeft de Kiwi Move ook een barometer, een thermometer en een microfoon. Hiermee wil het accessoire meer in de gaten houden dan alleen je bewegingen. De microfoon laat je gegeten maaltijden bijvoorbeeld loggen door de ingrediënten hardop uit te spreken

Losse apps moeten het mogelijk maken om Kiwi Move op alternatieve manieren te gebruiken. Zo kan Kiwi Gesture lichaamsbewegingen met de activiteitentracker omzetten naar commando’s, waardoor je bijvoorbeeld met een handbeweging een internetbrowser bedient. Een API moet het voor andere iOS-apps mogelijk maken om deze commando’s ook in te lezen, zodat je bijvoorbeeld Philips Hue-lampen bedient met een bepaalde beweging. Ook kan het appaatje worden gebruikt als bijvoorbeeld gamecontroller.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xNZrYqYuB6g
Op het moment bevindt de Kiwi Move zich nog in een vroege fase. Hoewel een eerste video flink wat interessante mogelijkheden toont is de tracker nog niet beschikbaar. Wel is het mogelijk om het apparaatje alvast te bestellen voor 100 dollar. De makers hopen in juli 2014 de eerste exemplaren te versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2014, 18:22
Categorie Accessoires
Onderwerp activiteitentracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.