BlackBerry klaagt maker van iPhone-toetsenbordje aan

BlackBerry heeft de makers van het Typo iPhone-toetsenbordje aangeklaagd, gemaakt door het bedrijf van Ryan Seacrest.

typo-blackberryBlackBerry zette gisteren Alicia Keys aan de kant, na een samenwerking van bijna een jaar. Nu zijn ze opnieuw verwikkeld geraakt met een bekende artiest, maar onder heel andere omstandigheden. Het bedrijf heeft een rechtszaak aangespannen tegen Typo Products, het bedrijf van tv-presentator Ryan Seacrest. Seacrest staat in de Verenigde Staten bekend als de presentator van American Idol. Seacrest was van plan om een toetsenbordje in BlackBerry-stijl naar de iPhone te brengen, maar daar wil BlackBerry nu een stokje voor steken. Het toetsenbord lijkt teveel op het zo kenmerkende toetsenbordje van BlackBerry-smartphones.

Volgens BlackBerry heeft Seacrest met de Typo het toetsenbordje schaamteloos gekopieerd. “We zijn gevleid door de wens om ons toetsenbord ook op andere smartphones te gebruiken”, schrijft BlackBerry in een persbericht. “Maar we staan niet toe dat zoiets gebeurt zonder eerlijke compensatie voor het gebruik van ons intellectueel eigendom en onze technologische innovaties.”

typo-iphone-keyboard

Typo was bedacht door ondernemer Laurence Hallier en de eerder genoemde tv-presentator Ryan Seacrest. Het toetsenbord zou tijdens de consumentenelektronicabeurs CES 2014 voor het eerst worden getoond. Het pre-orderen stond op de planning voor later deze maand. Het toetsenbord is een soort hardcase die je van bovenaf en onderop op de iPhone schuift. Aan de onderkant zit dan een toetsenbordje in de stijl die we van BlackBerry kennen.

TYPO PRODUCTS – iPhone Keyboard Case from Typo on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2014, 20:14
Categorie Apple
Onderwerpen blackberry, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.