Kijk NASA TV live op je iPhone

NASA TV is live te bekijken op je iPhone via een speciale website van Akamai. Er wordt live verslag gedaan van reparaties aan het ISS en de verschillende ruimtewandelingen die de aanwezige astronauten maken.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

NASA-Logo2Sinds de komst van OS 3.0 is het mogelijk om streams aan te bieden waarmee je live naar video kan kijken op de iPhone. Eerder zagen we al dat CNN te bekijken is en sinds afgelopen zaterdag is de Tour de France via de mobiele website van de NOS beschikbaar. Aan dit rijtje kan nu ook NASA TV worden toegevoegd.

NASA TV is het kanaal van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie waarop lanceringen van spaceshuttles of satellieten live worden uitgezonden. Het kanaal zendt 24 uur per dag uit met naast de genoemde lanceringen ook vaak spectaculaire live-beelden vanuit het International Space Station met bijvoorbeeld het uitzicht op de aarde.

Ook wordt er live verslag gedaan van reparaties aan het ISS en de verschillende ruimtewandelingen die de aanwezige astronauten maken. Het bedrijf Akamai (bekend van het streamen van webcontent), heeft een speciale iPhone site gemaakt waar de livestream van de NASA te vinden is. Ook vind je hier nog een aantal andere (niet live) videostreams van onder meer MTV en Discovery Channel. Wanneer je op je iPhone surft naar iphone.akamai.com kun je het overzicht vinden en de verschillende streams starten.

nasa tv

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen nasa, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.