Gerucht: Apple plaatst grote bestelling voor camera-modules

TechCrunch beweert dat Apple een grote hoeveelheid cameramodules heeft besteld bij fabrikanten in Azië. Het gaat om hetzelfde type camera dat ook in de iPhone wordt gebruikt. Ze zouden bedoeld zijn voor de iPod.

iPhone 2G Camera ModuleTechCrunch beweert dat Apple een grote hoeveelheid cameramodules heeft besteld bij fabrikanten in Azië. Het gaat om hetzelfde type camera dat ook in de iPhone wordt gebruikt. Daardoor laaien de geruchten weer op, dat Apple van plan is om een camera in de iPod touch en mogelijk ook in andere iPod-modellen in te bouwen.

De afgelopen weken kregen we al een paar keer tips toegestuurd over siliconenhoesjes voor de iPod touch 3G, onder andere bij DealExtreme. Hieronder is een ander voorbeeld van zo’n hoesje te zien. Maar als gelekte Aziatische hoesjes een betrouwbare aanwijzing opleveren wat er komt, zouden we nu al lang met een iPhone nano rondlopen…

Een grote bestelling van camera’s is echter een ander verhaal. Volgens TechCrunch gaat het om goedkope camera’s die rond de $10 per stuk kosten. Het gaat om zodanig grote aantallen dat alle iPods behalve de iPod shuffle van een camera zullen worden voorzien. Het ligt echter meer voor de hand dat Apple eerst de iPod touch van een camera voorziet: er zit al een groot scherm in en de software is ook al voorhanden. Nieuwe iPods komen altijd in augustus/september beschikbaar.

silicone ipod touch 3g

Meer info: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2009, 16:41
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.