De nieuwe functies in iPhone 3.1 beta op een rijtje

Apple heeft onlangs beta 1 van iPhone OS 3.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Maar wat is er nieuw in deze firmware? De 6 belangrijkste functies op een rijtje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple iphone 3gsApple heeft onlangs beta 1 van iPhone OS 3.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Er werd geen lijstje met nieuwe functies bijgeleverd, maar langzamerhand worden er steeds meer zaken ontdekt. The iPhone Blog heeft alle vernieuwingen alvast op een rijtje gezet. In hoeverre ze in de definitieve versie van OS 3.1 zullen verschijnen is natuurlijk nog maar de vraag. Ook kan Apple tussendoor nog meer betaversies uitbrengen, waarin weer nieuwe functies worden ontdekt.

Wanneer de definitieve versie komt? Dat weet alleen Apple. Ter vergelijking: iPhone OS 2.0 kwam op 11 juli 2008 beschikbaar en daarna volgden vier betaversies van iPhone OS 2.1. De definitieve versie volgde pas twee maanden later. Het is mogelijk dat Apple deze keer sneller een update uitbrengt, omdat er toch wel wat meer klachten zijn dan vorig jaar.

springboard1. Springboard
Bij het verplaatsen van iconen op je springboard zie je ze niet alleen wiebelen, maar je voelt ze ook trillen.


stembediening2. Stembediening
Na het vasthouden van de homeknop gedurende een paar seconden verschijnt de functie Stembediening (Voice Control). Dit werkt in 3.1 ook via een Bluetooth headset. Stembediening is alleen beschikbaar op de iPhone 3GS.


mms3. MMS-berichten
Niet zo interessant voor Nederlandse gebruikers, maar voor AT&T-klanten is het mooi dat ze de MMS-functie weer standaard in de interface zien. Het werkt alleen nog niet.


iphone agenda4. Agenda
Bij een reminder voor een afspraak, verschijnt er een pop-up in beeld. Daar staat vanaf nu ook de locatie in.


video5. Video’s
Bij het bijknippen van video’s kun je ook de originele, niet-bewerkte versie bewaren. Er is daarom een Save as-functie aanwezig, zodat je meerdere varianten van dezelfde bijgeknipte video kunt maken: een lange variant om op YouTube te zetten en een kort fragment om via e-mail te versturen, bijvoorbeeld. Dit geldt alleen voor de iPhone 3GS, omdat alleen die een videofunctie heeft.


telefoon6. Telefoon
Kopiëren en plakken van telefoonnummers wordt mogelijk. De iPhone zet daarbij alfanumerieke telefoonnummers (bijv. 0800-BELPIZZA) om naar cijfers.


Meer info: iPhone 3.1 beta 1 walkthrough

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.