Apple-patent laat je meeluisteren terwijl voicemail wordt ingesproken

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je live kunt meeluisteren naar voicemailberichten terwijl ze worden ingesproken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Voicemail iOS 7Een nieuw patent in handen van Apple beschrijft hoe je kunt luisteren naar voicemailberichten terwijl ze worden ingesproken. Is een telefoongesprek belangrijk genoeg, dan kun je alsnog opnemen. Met dit patent kan Apple de voicemail van de iPhone verbeteren. De iPhone-voicemail zou hierdoor meer lijken op traditionele voicemailapparaten, die de stem van een beller ook lieten horen terwijl de boodschap werd opgenomen.

Bij een antwoordapparaat was het vanzelfsprekend dat je live naar de beller kon luisteren: het gesprek werd lokaal op een bandje opgenomen, waardoor het gesprek alsnog op jouw telefoon afspeelde. Inmiddels is het een stuk lastiger om live je voicemail te beluisteren omdat berichten op een server bij je provider worden ingesproken en bewaard. Het Apple-patent wil dit oplossen door een telefoongesprek tussen jou, de beller en de voicemaildienst te starten als de voicemail wordt ingesproken. Als je meeluistert staat de microfoon van de iPhone uitgeschakeld, maar je kunt deze aanzetten als je het gesprek wil opnemen.

Het voicemailpatent was origineel in handen van Nortel, maar werd later verkocht aan Apple. In samenwerking met EMC, Sony, Microsoft en BlackBerry kocht Apple maar liefst 6.000 Nortel-patenten voor 4,5 miljard dollar. Net als met andere Apple-patenten is het nog de vraag of het betreffende systeem actief gebruikt zal worden. Mogelijk heeft Apple het patent alleen aangeschaft om zich te wapenen in toekomstige patentzaken.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 15:23
Categorie iOS
Onderwerp voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.