KakaoTalk Messenger 2.8.8 bevat mogelijk kwetsbaarheid (jailbreak)

KakaoTalk Messenger versie 2.8.8 bevat mogelijkheid een kwetsbaarheid die gebruikt zou kunnen worden als aangrijppunt voor een untethered jailbreak van iOS 5.1.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Kakao Messenger: jailbreak voor iOS 5.1?Beveiligingsonderzoeker Stefan Esser (alias i0n1c) hint er in zijn recente tweets naar dat de applicatie KakaoTalk Messenger versie 2.8.8 in de App Store een kwetsbaarheid zou bevatten. De kwetsbaarheid zou mogelijk gebruikt kunnen worden als eerste aangrijppunt (een injection vector) voor een untethered jailbreak van iOS 5.1. Het is daarom aan te raden versie 2.8.8 van de gratis KakaoTalk Messenger te downloaden en vervolgens ook lokaal op te slaan, zodat de software niet op een later moment door iTunes wordt vervangen door een latere versie.

Stefan Esser is in de jailbreakscene bekend dankzij zijn untether voor iOS 4.3 tot en met 4.3.3, maar staat er ook om bekend dat hij het niet schuwt om zijn volgers soms expres op het verkeerde been te zetten. Het advies om versie 2.8.8 van KakaoTalk Messenger op te slaan wordt echter inmiddels ook gegeven door MuscleNerd van het iPhone Dev Team, die er juist om bekend staat te pogen gebruikers zo goed mogelijk van juiste informatie te voorzien. Je kunt een kopie van KakaoTalk Messenger 2.8.8 op Mac OS X lokaal opslaan door de software te downloaden in iTunes, vervolgens in iTunes rechts op het icoontje te klikken en te kiezen voor “Show in Finder” en de Option (ook wel alt) toets ingedrukt te houden terwijl je de app in Finder naar een andere locatie sleept.

KakaoTalk Messenger 2.8.8 is gratis te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 16:25
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.