Apple Maps - Flyover

Kaarten-app iOS 8 laat je foto’s maken van foute locaties

Apple breidt de manieren uit waarop je problemen in de Kaarten-app van iOS 8 meldt. Je kunt foto's toevoegen en mailnotificaties ontvangen.

Apple breidt in iOS 8 de manieren uit waarop gebruikers problemen met de Kaarten-app kunnen melden. Zo is het mogelijk om een foto van een locatie toe te voegen. Door een foto te maken van bijvoorbeeld een monument of een ander gebouw, ziet Apple in één keer wat er verkeerd op de kaart vermeld staat. Apple gebruikt namelijk locatiedata gekoppeld aan een foto om te zien waar hij gemaakt is.

Apple Maps iOS 8 problemen 1Apple Maps iOS 8 problemen 2

Heb je een probleem op de kaart gemeld in iOS 8, dan kun je voortaan aangeven of je op de hoogte gehouden wil worden van gemaakte wijzigingen via e-mail. Je krijgt dan van Apple te horen wanneer jouw gegeven feedback verwerkt is. Apple stuurt al enige tijd notificaties bij opgeloste kaartproblemen, maar met de e-mailoptie is deze mogelijkheid duidelijk in beeld.

Problemen melden doe je nog steeds op dezelfde manier: je opent de Kaarten-app, drukt op de i-knop rechtsonder en tapt op Meld een probleem.

De Kaarten-app in iOS werd ontzettend slecht ontvangen toen hij in iOS 6 werd geïntroduceerd. De kritiek was zelfs zo fors, dat Apple uiteindelijk excuses aanbood. iOS-baas Scott Forstall ging weg bij Apple, vermoedelijk omdat hij de excuusbrief weigerde te tekenen. Sindsdien doet Apple hard zijn best om de inconsistenties in Apple Maps op te lossen. Inmiddels blijkt Apple iedere ochtend de Kaarten-app bij te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2014, 15:59
Categorie iOS
Onderwerpen apple maps, ios 8, kaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.