BBM

BBM voor iOS gaat geld vragen voor betere beveiliging

BlackBerry Messenger voor iOS gaat een extra beveiligingslaag aanbieden. Maar die sterkere voor BBM beveiliging gaat je wel geld kosten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BBMBlackBerry gaat een beter beveiligde versie van BlackBerry Messenger iOS-app aanbieden voor 30 dollar per jaar. Dit heeft BlackBerry-topman Sunil Lalwani verteld aan de Hindustan Times. Door te betalen voor extra veiligheid, mag je in BlackBerry Messenger gebruikmaken van geavanceerde encryptie speciaal bedoeld voor bedrijven.


De extra beveiligingslaag voor BlackBerry Messenger draagt de naam BBM Protected, en is op het moment al beschikbaar voor een select aantal BlackBerry-telefoons. Volgens Lalwani is BBM Protected binnenkort ook te gebruiken op iOS en Android. Een exacte datum wordt niet genoemd.

BlackBerry richt zich steeds minder op zijn eigen smartphones en begint juist diensten voor iOS en andere mobiele platformen aan te bieden. Veel bedrijven zweren bij de beveiliging van BlackBerry, maar zijn door deze omschakeling niet meer beperkt tot BlackBerry-telefoons. Je kunt immers veel van de zakelijke diensten nu ook gebruiken vanuit één van BlackBerry’s iOS-apps. Op het moment kun je al met BlackBerry’s enterprise-diensten verbinden via de BES10 iOS-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2014, 19:25
Categorie Apps
Onderwerpen bbm, blackberry
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.