Jailbreak iPhone 5 en iOS 6 nog ver weg volgens pod2g (jailbreak)

Een universele untethered jailbreak voor iOS 6 is nog niet in zicht. Volgens pod2g is vorige week een ‘failbreak‘ van de iPhone 5 getoond, waarvoor toegang tot het iOS Developer Program vereist is.

iOS 6 jailbreakHet kan nog wel even duren voordat er een universele untethered jailbreak voor iOS 6 publiek kan worden gemaakt, zo bleek vannacht uit de presentatie van @pod2g op de World Wide Jailbreak Conference (WWJC). Volgens het prominente lid van het Chronic Dev Team is vorige week door @chpwn een ‘failbreak‘ van de iPhone 5 getoond, waarvoor toegang tot het iOS Developer Program vereist is. Deelname van ontwikkelaars aan het iOS Developer Program gaat bovendien onder andere gepaard met een geheimhoudingsovereenkomst (NDA). Het zal dan ook niet mogelijk zijn om deze methode te gebruiken voor een jailbreak die publiek gemaakt wordt.


WWJC - presentatie pod2gToch blijft pod2g hoopvol dat een universele untethered jailbreak voor iOS 6 mogelijk is. De ‘failbreak’ kan door de hackers gebruikt worden voor hun onderzoek doordat ze code als de root-gebruiker uit kunnen voeren. Daarnaast ontdekte p0sixninja dat de Kernel Address Space Layout Randomization (KASLR) implementatie van Apple gebrekkig is. Om alle beveiligingsmaatregelen van iOS 6 te omzeilen zullen echter voor de relatief nieuwere toestellen nog meerdere kwetsbaarheden gevonden en uitgewerkt moeten worden. Pod2g hoopt dat de hackers, die op dit moment nog samen in San Francisco zijn, in de komende weken de benodigde kwetsbaarheden zullen ontdekken. Als het lukt om de kwetsbaarheden te identificeren moeten deze vervolgens nog worden uitgebuit voordat een publieke iOS 6 jailbreak in zicht komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

80 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.