Apple corrigeert prijzen iPhone voor 21% BTW per 1 oktober

Apple heeft de prijs van de iPhone 5 aangepast, op basis van de BTW-verhoging naar 21 procent die vanaf 1 oktober ingaat. Hierdoor betaal je voor de iPhone 5 minstens 670 euro.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 21 procentApple heeft de prijzen van de iPhone in de online Apple Store aangepast voor de BTW-verhoging naar 21 procent die per 1 oktober ingaat. Het 16 GB-model van de iPhone 5 kost vanaf vandaag 670 euro. De prijzen voor de 32 GB- en 64 GB-versie zijn verhoogd naar 772 euro en 873 euro. Naast de iPhone zijn ook de prijzen van veel andere Apple-producten in de online Apple Store verhoogd.

De iPhone 5 is door de prijsverhoging niet langer in Nederland het goedkoopst binnen de Europese Unie. De prijs van de iPhone 4S ligt nu op 579 euro, terwijl je voor de iPhone 4 nu 385 euro betaalt.

Voor de BTW-verhoging werd de iPhone 5 in Nederland verkocht vanaf 659 euro. Voor duurdere modellen betaalde je 759 euro en 859 euro. In België ligt de prijs van de goedkoopste iPhone 5 op 699 euro. Eerder maakten we een uitgebreid overzicht met alle iPhone 5-prijzen die inmiddels bekend zijn gemaakt. Dit overzicht bevat nu ook de nieuwe BTW-prijzen.

Welke BTW je door Apple in rekening krijgt gebracht, wordt uitgelegd op deze pagina: Apple Store Nederland, BTW en betaling (met dank aan Michael voor deze aanvulling in onze reacties

Per 1 oktober 2012 wordt het standaard-btw-tarief in Nederland verhoogd naar 21 procent.

Voor bestellingen die na 1 oktober 2012 worden geplaatst, geldt een btw-tarief van 21 procent.

Voor bestellingen die vóór 1 oktober 2012 zijn geplaatst, gelden de volgende voorwaarden:

Als je de e-mailbevestiging vóór 1 oktober 2012 hebt ontvangen en je bestelling is voor die datum verzonden, dan is het oude btw-tarief van 19 procent nog van toepassing. Dit tarief van 19 procent vind je ook terug op de factuur.

Als je de e-mailbevestiging vóór 1 oktober 2012 hebt ontvangen, maar je bestelling is op of na die datum verzonden, dan ontvang je een factuur met daarop een btw-tarief van 21 procent. Het totaalbedrag van je bestelling is echter hetzelfde gebleven. De prijs die in de bevestiging stond, is het bedrag dat je moet betalen. We passen namelijk een extra korting toe, zodat het totaalbedrag van je bestelling gelijk is aan het bevestigde totaalbedrag.

Als je de e-mailbevestiging na 1 oktober 2012 hebt ontvangen, is het hogere btw-tarief van 21 procent van toepassing. Hoewel we ons uiterste best doen om bestellingen zo snel mogelijk te bevestigen, moeten we soms om veiligheidsredenen extra controles uitvoeren waardoor de bevestiging enige vertraging kan oplopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 22:24
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.