Cloud Drive Explorer iPhone iPad

Bekijk je iCloud Drive met onofficiële app Cloud Drive Explorer

Met de onofficiële iPhone- en iPad-app Cloud Drive Explorer kan je je documenten in iCloud Drive bekijken, maar helaas niet beheren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Cloud Drive Explorer iPhone iPadDe cloudopslagdienst iCloud Drive van Apple maakt de verwachtingen nog niet helemaal waar. Niet alleen synchroniseert iCloud Drive niet met Mac OS X Mavericks, maar ook missen veel gebruikers een aparte iCloud Drive-app voor iOS. De onofficiële applicatie Cloud Drive Explorer voor de iPhone en iPad probeert dat gat op te vullen. Je kan hem gratis downloaden in de App Store.

Lees ook: iCloud Drive: activeren of niet?

Cloud Drive Explorer is een hele simpele app. Ontwikkelaar Tarek Sakr pakte de mappenstructuur van iCloud Drive die applicaties kunnen gebruiken en maakte daar de hele app van. Zo kan je iCloud Drive bekijken in deze onofficiële app. Je herkent de mappen meteen. Bovenin beeld zie je een zoekbalk en je kan de documenten weergeven in postzegels of een lijst.

Cloud Drive Explorer iPhone mappen Cloud Drive Explorer afbeelding details

Je kan helaas nog niet zoveel met Cloud Drive Explorer. De applicatie laat je alleen zien welke bestanden er in je iCloud Drive staan. Bijdocumenten, afbeeldingen en mappen kan je details opvragen zoals wanneer ze aangemaakt zijn en hoeveel ruimte ze innemen, maar daar houdt het op. Je kan bestanden bijvoorbeeld niet hernoemen, verwijderen of verplaatsen. Dat kunnen alleen de applicaties met schrijfrechten. Zo kan je Pages-documenten beheren met Pages, maar niet met een andere app. Daar heeft Cloud Drive Explorer ook last van: je mag niks doen met de documenten van andere apps. Je kan documenten op dit moment zelfs niet openen met een app naar keuze.

Update 20.00: Cloud Drive Explorer heeft een update gehad waardoor je wel bestanden in de app kan openen. Daarvoor druk je op een bestand en druk je op ‘Open in’ om het document een app te openen.

Cloud Drive Explorer voor de iPhone en iPad is gratis te downloaden, maar je hebt er nog niet zoveel aan. Het laat vooral zien dat er behoefte is aan een goede app om iCloud Drive mee te kunnen beheren.

Lees ook: Vier manieren om bestanden in iCloud Drive te openen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2014, 20:20
Categorie Apps
Onderwerpen cloudopslag, icloud, icloud drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.