iWork voor iCloud Beta voor steeds meer gebruikers opengesteld

iWork voor iCloud wordt voor steeds meer gebruikers opengezet. Ook niet-ontwikkelaars kregen een uitnodiging om online Pages, Numbers en Keynote te gebruiken.

icloud-betaApple heeft de webapps van iWork voor iCloud voor steeds meer mensen opengesteld. Ook sommige niet-ontwikkelaars kunnen nu Pages, Numbers en Keynote via de browser gebruiken. Het online officepakket bevindt zich nog in betafase. Tot voor kort kregen alleen betalende ontwikkelaars toegang tot iWork voor iCloud, dat op WWDC 2013 werd onthuld. Maar via beta.icloud.com kunnen ook andere gebruikers met hun Apple ID inloggen om de oplossingen voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties te bekijken. Het geldt nog niet voor iedereen; Apple lijkt de gebruikers gefaseerd toegang te geven, om capaciteitsproblemen te voorkomen.

Mensen die nog niet zijn uitgenodigd kunnen soms wel inloggen, maar krijgen niets te zien. iWork voor iCloud is in Safari, Chrome en Internet Explorer te gebruiken en is daardoor niet beperkt tot Mac-gebruikers. Een complete oplossing voor zakelijke gebruikers is het nog niet, want er ontbreken bijvoorbeeld nog opties om samen te werken aan documenten, zoals bij Google Docs mogelijk is. Er zijn geruchten dat Apple plannen heeft om de iOS-apps voor Pages, Numbers en Keynote in toekomst gratis aan te bieden. De apps staan nu nog voor €8,99 in de App Store en leveren Apple aardig wat geld op; ze staan constant in de top 10 van de apps die het meeste geld opbrengen in de categorie Productiviteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 11:11
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, office, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.