itunes-store-nieuw-uiterlijk

Apple geeft iTunes Store nieuw uiterlijk

De iTunes Store is aangepast voor Yosemite. Betatesters met iTunes 12 zien het nieuwe design al, met een vlakker design en dunne knoppen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple is begonnen met het aanpassen van het design van de iTunes Store. De veranderingen hebben te maken met de komst van OS X Yosemite, dat later deze maand wordt verwacht. Apple had eerder tijdens een keynote al aangegeven dat de iTunes Store een redesign zou krijgen. Gebruikers van iTunes 12 in de testversie van Yosemite krijgen het nieuwe design van de iTunes Store al te zien. De online winkel is wat “platter” geworden en maakt meer gebruik van slideshows in plaats van wisselende kaarten. Gebruik je de iTunes Store op een aanraakscherm, dan kun je met twee vingers door het aanbod swipen.

itunes-store-nieuw-uiterlijk

Ook de productpagina’s zijn aangepast: ze lijken meer op de iTunes Store van iOS. Downloadknoppen zijn minder opvallend geworden: in plaats van grijze knoppen met kleurverloopje, zie je alleen nog de contouren van de knop. De knop past zich bij het kleurenthema van een pagina aan. Er zijn nog veel meer kleine veranderingen in de nieuwe iTunes Store te zien, zoals andere lettertypes en herschikken van content. Er zijn meer filters aanwezig, bijvoorbeeld bij het doorzoeken van podcasts en apps. Wil je alleen video-podcasts zien, dan kan dat. Toch blijkt nog niet alles aangepast. Als je bijvoorbeeld een promocode probeert in te wisselen, krijg je nog het oude design te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2014, 13:46
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes store, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.