iculture-vandaag
iCulture Vandaag
MAXS snelheidsmeter met boete iPhone

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 10 oktober 2014

Op iCulture Vandaag bevestigt Apple de livestream voor het iPad-event van 16 oktober. En Wired vindt iOS 8 vooral voor nerds.

MAXS snelheidsmeter met boete iPhoneVeel nieuwtjes en handige apps vandaag op iCulture. Er komt bijvoorbeeld een livestream van het iPad-evenement (nu maar hopen dat het deze keer wel werkt) en Jonathan Ive deed een boekje open over de eerste iPhone. Die had bijna geen touchscreen gehad. Bovendien vindt Ive bedrijven die Apple kopiëren maar lui. En hoe zit het eigenlijk met de adoptie van iOS 8? Daar schreven we al eerder over, maar er is nu een nieuwe theorie: iOS 8 is eigenlijk alleen leuk voor nerds.

Nieuws

 • Er lijkt ruzie uitgebroken tussen Bose en Apple. Beats-headsets mogen niet meer te zien zijn bij NFL-wedstrijden waar Bose sponsor is. En nu heeft Apple besloten de Bose-producten uit de Apple Store te halen.
 • Er blijken honderdduizenden Snapchat-foto’s gelekt. Maar volgens Snapchat is het de schuld van de gebruikers.
 • Er komt een livestream voor het iPad-evenement op 16 oktober. Nu maar hopen dat het deze keer wél werkt.
 • Een paar dagen naar de tweede kandidaat kwam vannacht alweer de derde GM-kandidaat voor Yosemite uit.
 • Jonathan Ive vertelde in een interview dat de iPhone bijna geen touchscreen had gekregen.
 • iOS 8 is voor nerds. Er zit geen enkele functie in die een gewone gebruiker aanspreekt. Vandaar dat het aantal updates tegenvalt.

Apps

Rubrieken

 • In iCulture Deals een Mophie Juice Pack en een iPad-case met houder.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Routeradar Just Drive modus iPhone

 • Nederlands bekendste regenapp kreeg een update die wat puntjes op de i zet. Buienradar moet genieten van een ‘betere performance’ en vernieuwde verkeersinformatie. Het mag niet meer voorkomen dat je herhaald om je GPS-localisatie wordt gevraagd.
 • (afgebeeld) De andere app van RTL’s Buienradar is de veelbelovende verkeersapp Routeradar. Die kreeg een eerste update met een extra uitlegpagina. Ook moet de app nu minder data verbruiken.
 • Je vierkante foto op de bus doen en versturen was tot dusver een iPhone-ervaring in Postagram. Na een nieuwe update is de applicatie echter universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad.
 • (video) Hier moeten we wel even om gniffelen: geen Grand Theft Auto, maar een braaf spelletje waarin je zoveel mogelijk vuilnis ophaalt en wegbrengt.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2014, 22:48
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.