iTunes Match

iTunes Match drie jaar in Nederland, vanaf vandaag automatische verlenging

iTunes Match is op 16 januari 2015 automatisch verlengd voor abonnees. De prijs is hetzelfde gebleven: 24,99 euro voor een jaar muziek matchen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes-match-logo-wolkNederlanders en Belgen die een iTunes Match-abonnement hebben afgesloten, zullen zien dat hun abonnement vandaag automatisch is verlengd. Apple heeft daarbij de prijs niet verhoogd. Je betaalt dus nog steeds €24,99 per jaar voor het kunnen beluisteren van je iTunes-aankopen vanuit de cloud en het omzetten van je zelf gedownloade nummers naar iTunes-materiaal. Let daarbij op dat nummers met expliciete teksten kunnen worden vervangen door de gekuiste versies.

iTunes Match ging op 16 januari 2012 van start in Nederland. De dienst was eerder al in de VS gestart. Aanvankelijk waren er veel problemen bij het matchen en bleek de synchronisatie traag te verlopen.

Inmiddels heeft Apple die problemen opgelost, maar het is de vraag wat er komend jaar met iTunes Match gaat gebeuren. Apple zou bezig zijn met een vernieuwde muziekdienst, waarbij het kopen van nummers niet meer centraal staat. Die nieuwe dienst kan gebaseerd zijn op Beats Music en is een kandidaat om iTunes Match en/of iTunes Radio helemaal te vervangen.

itunes-match-verlenging

Heb je later dan 16 januari een abonnement op iTunes Match afgesloten, dan heb je nog de mogelijkheid om je abonnement tijdig op te zeggen. Je moet dan maximaal 24 uur voordat de verlenging automatisch wordt doorgevoerd aangeven dat je niet langer gebruik ervan wilt maken. Als je je iTunes Match-abonnement opzegt blijven alle iTunes-nummers beschikbaar in de hogere kwaliteit. Volgens Apple raak je alleen je centrale opslag kwijt.

Lees verder: Dossier: iTunes Match

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2015, 11:16
Categorie Diensten
Onderwerp itunes match

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.