t-mobile shop

Tarieven van nieuwe Stel Samen & Stel Bij-bundels T-Mobile bekend

T-Mobile heeft de tarieven van de maandelijks aanpasbare bundels bekendgemaakt, die op 19 januari in gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile shopT-Mobile heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Stel Samen & Stel Bij-bundels, die vanaf 19 januari 2015 ingaan. Bij deze bundels is de prijs van een smartphone niet langer inbegrepen. Ook kun je elke maand de bundels naar boven of beneden aanpassen of zelfs helemaal uitschakelen. Ga je op vakantie, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de belbundel te verlagen. T-Mobile maakte eind 2014 bekend dat de nieuwe bundels eraan zitten te komen.

Drie grote veranderingen

Er zijn in totaal drie belangrijke veranderingen:

  • Je betaalt voortaan apart voor je iPhone. De prijs van je smartphone is niet langer verwerkt in de abo-prijs. Mensen die de toestelprijs te hoog vinden kunnen ook per maand een vast bedrag voor het toestel betalen, zoals al langer bij Vodafone mogelijk was. Aan het eind van de contractsperiode stoppen de betalingen voor het toestel (maar het abonnement loopt zonder opzegging gewoon door).
  • De bundels zijn maandelijks aanpasbaar, zowel naar boven als naar beneden. Je kunt de bel- en databundels afzonderlijk stopzetten, verhogen en verlagen. De wijziging gaat de eerstvolgende maand in. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten en mensen die verlengen.
  • Je mag bij de nieuwe Stel Samen & Stel Bij 120 minuten binnen Europa bellen voor het Nederland-tarief. Dit is inbegrepen bij de nieuwe bundels en geldt dus niet voor bestaande klanten (tenzij je je bundel oversluit). T-Mobile zegt dat ze roaming definitief gaan afschaffen en lopen daarmee vooruit op een Europees besluit. De regeling geldt alleen voor bellen, niet voor data. Zodra je 2 uur hebt gebeld ga je over op het Nederlandse buitenbundeltarief (dus niet op het Europese tarief).

Nieuwe tarieven

Volgens promotiemateriaal van T-Mobile zien de tarieven er zo uit:

T-Mobile tarieven 2015
Bron: Belkostenwijzer

‘Uncarrier’-strategie

T-Mobile-directeur Marco Kind gaf eerder deze week tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam aan, dat de T-Mobile alles anders gaat aanpakken. Ze willen zich gaan afzetten tegen de gevestigde orde van mobiele operators, waar ze zelf jarenlang deel van uitgemaakt hebben. T-Mobile Nederland kijkt daarbij vooral hoe T-Mobile het in de VS heeft aangepakt en neemt dat als voorbeeld. “Al ben ik natuurlijk geen John Legere”, geeft Kind toe. T-Mobile was in de VS een relatieve nieuwkomer en was dus wel gedwongen om het anders aan te pakken, om zoveel mogelijk publiciteit te genereren. Dat lukte wonderbaarlijk: CEO John Legere is een flamboyante man die in de media wilde uitspraken doet. Daarnaast introduceerde T-Mobile in de VS allerlei nieuwe diensten die bij de gevestigde operators nog niet mogelijk waren. Alles is erop gericht om duidelijk te maken dat T-Mobile niet de zoveelste operator is.

Dat T-Mobile Nederland nu dezelfde aanpak volgt, is eigenlijk opmerkelijk. In plaats van een nieuwkomer die nog de markt moet veroveren met wilde acties, maken ze al jarenlang onderdeel uit van het establishment. Het is dus maar de vraag of Nederlanders die rebelse nieuwe rol van T-Mobile geloofwaardig vinden. In ieder geval kan het wel wat vernieuwing teweeg brengen – al zal je daarvoor wel steeds je abonnement moeten vernieuwen. Mensen met een oud iPhone-abonnement die nog onbeperkt data hebben, kunnen er alvast vanuit gaan dat zij niet zullen meeprofiteren van al die vernieuwingen. “Het is het een of het ander”, aldus Marco Kind. “Als je van gunstige nieuwe voorwaarden wilt profiteren moet je naar de nieuwe abonnementen.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2015, 0:24
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.