iTicker Widget: laat RSS-feed op je springboard zien

Met iTicker is het mogelijk om een RSS feed op je springboard te laten zien. Er zitten nog wel wat beperkingen aan: zo kun je maar één feed lezen en kun je niet doorklikken naar het volledige artikel in Safari.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

img_0006Met iTicker (Cydia) is het mogelijk om je favoriete RSS-feed op je springboard te laten zien. Na het installeren van iTicker kun je deze optie aanzetten in Winterboard. Standaard is er een RSS-feed ingesteld voor Amerikaanse sporten. Het wordt leuker als daar de RSS-feed van je eigen favoriete site (iPhoneclub natuurlijk!) komt te staan. Je kunt ook als je wilt meerdere feeds combineren tot een enkele feed als je bijvoorbeeld Yahoo Pipes gebruikt.

Om je eigen RSS-feed in te stellen navigeer je (via SSH of bijvoorbeeld met behulp van i-FunBox naar Library\Themes\iTicker.theme\ op je iPhone. Daar vind je de Widget.html file. Open deze file in een tekst- of html-editor en verander de vetgedrukte tekst door het adres van je eigen RSS-feed:

cssfeed.addFeed(“Sports Scores”, “http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=5hrDg6Ir3hGzle_u6icw5g&_render=rss“) //Specify “label” plus URL to RSS feed

Wil je voortaan dus bijvoorbeeld nieuwste updates van iPhoneclub op je springboard zien, dan vul je daar het volgende feed-adres in: http://feeds2.feedburner.com/iPhoneclub

iTicker doet wat het zegt, meer ook niet. Leuk zou bijvoorbeeld zijn als je op de regel kon klikken om de betreffende post in Safari te openen. Of dat je door te flicken naar de vorige of volgende post zou kunnen gaan. Wanneer de regel erg lang is wordt hij soms niet helemaal goed weergegeven. Aangezien dit pas de allereerste versie is, zullen deze verbeteringen en features hopelijk worden doorgevoerd in een toekomstige update.

iTicker is te installeren via de ModMyI repo in Cydia.
Meer informatie op http://i-ticker.blogspot.com/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:15
Categorie Jailbreak
Onderwerpen rss, springboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.