iStomp: maak van je iPhone een voetpedaal voor je gitaar

De iStomp van DigiTech maakt het mogelijk om je iPhone aan te sluiten op je versterker. Door vanuit een app andere versterkers te kopen, kun je het geluid van je gitaar vanaf de iPhone aanpassen.

iStompMuzikanten gebruiken al langer een voetpedaal om de versterker van een elektrische gitaar met de voet in te stellen. De iStomp van DigiTech pakt het anders aan: dit is een pedaal waarmee je via je iPhone het versterkergeluid kunt aanpassen. Omdat je iPhone niet gelimiteerd is tot een aantal fysieke knoppen, kun je veel meer geluidseffecten gebruiken. Je moet nieuwe geluiden wel vanuit de bijbehorende app kopen.

Vier knoppen op de iStomp laten je het geluidseffect dat je hebt ingesteld op je iPhone aanpassen. De bijbehorende app bevat twee versterkers. Wil je een andere gebruiken, dan kun je deze vanuit de app kopen voor €5,49. Voordat je een versterkergeluid koopt kun je hem wel eerst vijf minuten uitproberen.

De iStomp is gemaakt door Digitech, een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van muziekpedalen. Totalsonic distribueert de producten van Digitech in diverse winkels in Nederland. Wil je weten waar je de iStomp kunt kopen, dan kun je via de website meer informatie opvragen over verkooppunten. Hoeveel de iStomp precies in Nederland zal kosten is nog niet duidelijk: in de Verenigde Staten heeft het accessoire een adviesprijs van 230 dollar, maar online winkels zitten daar met 150 dollar ver onder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 20:19
Categorie Accessoires
Onderwerp gitaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.