iSkyGaze, de iPhone-wegwijzer voor zon, maan, planeten en sterren

iSkyGaze is een handige nieuwe applicatie voor amateur-sterrenkijkers. De applicatie bevat allerlei informatie over objecten die je in de sterrenhemel kunt zien - inclusief tips op welk tijdstip je het beste kunt gaan kijken.

iSkyGaze, sterrenkijken op je iPhoneiSkyGaze is een webapplicatie voor de iPhone die er goed uitziet en bedoeld is voor hobby-sterrenkijkers. Met deze applicatie heb je een gids in handen waarmee je de belangrijkste hemellichamen kunt herkennen. Je kunt makkelijk navigeren door de informatie, waarbij je kunt bladeren tussen objecten die op een bepaald moment zichtbaar zijn in het gebied waarin je je bevindt, een dagelijkse planner met interessante objecten die in de loop van de uren langskomen en een lijst met alle objecten aan het firmament.

Bij elke planeet en ster krijg je een goed overzicht met gedetailleerde informatie. Bij het opstarten van iSkyGaze voer je eenmalig je instelingen in: stad, land en tijdzone. Een cookie zorgt ervoor dat deze gegevens bij het volgende gebruik van iSkyGaze nog aanwezig zijn. De webapplicatie geeft ook aan hoe gemakkelijk een betreffend object te herkennen is en op welke tijden je het best kunt gaan kijken. Een demo en tutorial-video van iSkyGaze is online te vinden en hieronder te bekijken. Je moet deze vooraf op de desktop kijken, voordat je met iSkyGaze op de iPhone aan de slag kunt. Dat doe je door in Safari naar www.mobilefission.com/iskygaze te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2008, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen planeten, sterren, telescoop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.