Star Walk 2 augmented reality stargazing iPhone iPad

Star Walk 2 is Apple’s gratis app van de week

Star Walk 2, de prachtige sterrenkijk-app is een week lang gratis te downloaden als Apple's gratis app van de week. Ideaal voor een warme zomeravond met een heldere lucht.

Star Walk 2 augmented reality stargazing iPhone iPad

Op een heldere zomeravond is er geen beter moment om sterren te kijken. Met een beetje hulp van Star Walk 2 maak je indruk op je vrienden (en jezelf) door precies te weten welk sterrenbeeld recht boven je staat.

Nu Star Walk 2 een week lang gratis te downloaden is als Apple’s gratis app van de week wordt het helemaal gemakkelijk om het universum te verkennen door de lens van je iPhone.

Apple is blijkbaar dol op sterrenkijk-apps, want een maand geleden boden ze de soortgelijke app Sky Guide ook al gratis aan via de Apple Store-app.

Star Walk 2 koekeloeren in het duister Star Walk 2 Sky Live maantijden

Ontdek het heelal

Met Star Walk 2 ontdek je niet alleen sterrenbeelden maar kun je ook verder inzoomen op individuele planeten. Door in te zoomen op een ster of planeet krijg je info over de afstand tot de zon, de temperatuur en de visuele grootte. Geef je toegang tot je camera, dan krijg je via augmented reality te zien waar sterren zich bevinden ten opzichte van jouw iPhone.

Geen tijd om te wachten totdat die ene ster in de buurt is? Met de tijdreisknop scroll je door het verleden en de toekomst en zie je de sterren langs razen. Ook is er een speciale nachtstand, zodat je de app ook in het donker kunt gebruiken zonder dat het felle scherm de sfeer verpest.

Hoewel je de app prima gratis kunt gebruiken, zijn er ook nog wat functies verborgen achter in-app aankopen. Deze kun je voor €2,99 allemaal tegelijk aanschaffen, maar ook als je de hand op de knip houdt is Star Walk 2 het downloaden waard.

Lees ook: onze review van Star Walk 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2015, 10:13
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.