iRiver gaat iPhone-kloon lanceren in de VS

iRiver heeft op CES 2008 aangekondigd dat ze GSM-telefoons gaan uitbrengen in de VS. De Koreaanse fabrikant heeft een toestel gemaakt dat op Linux draait, maar waarvan de gebruikersinterface ons vaag bekend voorkomt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iRiver GSM PhoneNog een laatste nagekomen berichtje van de CES 2008, waar het Koreaanse bedrijf iRiver heeft aangekondigd dat ze een iPhone-achtige telefoon gaan uitbrengen. Deze zal via bestaande distributiekanalen worden aangeboden. Het eerste model met de voor de hand liggende naam iRiver GSM Phone, ziet eruit als de iPhone maar draait op Linux. Er zit een 3 inch touchscreen in, met een resolutie van 272 x 480 pixels.

Aan de achterkant vind je een 2 megapixel camera met video-opnamefunctie, intern is 4GB geheugen aanwezig en de mediaspeler-software ondersteunt Rhapsody. Alsof dat nog niet genoeg is: er zit ook GPS en mobiele tv in en het toestel ondersteunt de Adobe Flash Player. Wi-Fi en ondersteuning voor 3G zit er eveneens in – en toch zal dit toestel volgens de fabrikant goedkoper zijn dan de IPhone. Precieze gegevens over releasedatum en prijs van de iRiver GSM Phone wilde de fabrikant niet geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen linux, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.