IPWireless toont nieuwe technologie voor mobiele tv op iPhone en iPad #mwc11

IPWireless heeft op Mobile World Congress laten zien hoe operators hun bandbreedte beter kunnen gebruiken voor mobiele televisie. Ook zware datadiensten kunnen ermee worden ontlast.

ipwireless imbIntegrated Mobile Broadcast (IMB) is een nieuwe technologie, die je op Mobile World Congress deze week kunt bewonderen. Operators kunnen hun klanten de mogelijkheid geven om mobiele tv op hun smartphones en tablets te bekijken, waaronder de iPhone en iPad. Ook de Samsung Galaxy S en de Galaxy Tab worden ondersteund. Het laatstgenoemde apparaat heeft zelfs al standaard ondersteuning voor IMB. Bij de iPhone en iPad moeten de apparaten een aparte ontvanger krijgen, die je aansluit op de dock connector. In Engeland loopt al een proef waar 200 mensen aan meedoen. IMB maakt gebruik van het spectrum dat bedoeld is voor Time Division Duplex (TDD)-diensten. Meer dan 150 operators in 60 landen hebben licenties voor deze frequentieband.

Met IMB heb je betere beeldkwaliteit, vergeleken met tv-beelden die je momenteel al kunt streamen over bestaande 3G-netwerken. De beelden zijn bij IMB scherper en je hebt minder last van pixelvorming. De resolutie van de beelden is echter maar 320 x 240 pixels. Wat het echter interessant maakt, is dat je IMB ook voor andere toepassingen kunt gebruiken waarbij je grotere hoeveelheden data moet downloaden. Daardoor kan de bandbreedte op de mobiele netwerken beter worden benut, waarbij dataintensieve toepassingen via het TDD-spectrum lopen. De operator kan het netwerk zo instellen, dat het beschikbare spectrum data naar de gebruikers stuurt. Er is geen tweerichtingsverkeer nodig, wat bij gewone 3G-netwerken wel vereist is.

Meer info: IPWireless

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2011, 19:49
Categorie Providers
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.