PwnageTool en sn0wbreeze beschikbaar voor iOS 4.2.1 (jailbreak)

Vannacht zijn PwnageTool 4.2 (Mac OS X) en sn0wbreeze 2.2 (Windows) uitgebracht waarmee een custom firmware kan worden gemaakt voor een untethered jailbreak van iOS 4.2.1.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

PwnageEr zijn twee jailbreaktools uitgebracht waarmee het mogelijk is om een custom firmware te maken voor een untethered jailbreak op iOS 4.2.1. Als eerste bracht het iPhone Dev Team de jailbreaktool PwnageTool 4.2 uit voor Mac OS X en deze werd al snel gevolgd door sn0wbreeze 2.2 voor Windows. De jailbreaktools zijn met name interessant voor unlockers die willen updaten naar iOS 4.2.1, met behoud van hun baseband (modemfirmware). Beide jailbreaktools bevatten een oplossing van @comex voor het probleem dat zich voordeed in iBooks in combinatie met boeken met DRM.

Meer informatie en compatibiliteit

PwnageTool 4.2 voor iOS 4.2.1
De jailbreaktools zijn geschikt voor gebruik op de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM & CDMA), 3e en 4e generatie iPod touch, iPad Wi-Fi en iPad 3G en 2e generatie Apple TV. Sn0wbreeze ondersteunt daarnaast ook de 2e generatie iPod touch (MB & MC). De jailbreaktools maken beiden gebruik van de limera1n-exploit in de bootrom van geohot gecombineerd met de feedface-exploit in iOS 4.2.1 van het Chronic Dev Team om een untethered jailbreak te bereiken op de recentere iDevices. De feedface-exploit voor de kernel van iOS 4.2.1 kon net voor de release van iOS 4.3 uit worden gebracht, omdat de kwetsbaarheid waar deze op gebaseerd is in de laatste beta’s al gepatcht bleek. Een untethered jailbreak voor iOS 4.3 zal na de release daarvan bovendien waarschijnlijk toch niet lang op zich laten wachten, omdat de onderzoeker Stefan Esser over een exploit voor deze firmwareversie beschikt.

PwnageTool, sn0wbreeze en greenpois0n voor iOS 4.2.1

sn0wbreeze 2.2
Met drie beschikbare jailbreaktools voor iOS 4.2.1 kan het lastig zijn om te weten welke tool je moet gebruiken om jouw toestel te jailbreaken. Het belangrijkste verschil tussen greenpois0n aan de ene kant en PwnageTool en sn0wbreeze aan de andere kant is dat je bij de laatste twee zelf een firmwarebestand maakt waarmee je een iDevice op een oudere firmwareversie kunt herstellen om te updaten naar iOS 4.2.1. Dit is met name van belang voor gebruikers die afhankelijk zijn van ultrasn0w voor een unlock en daarom hun baseband (modemfirmware) moeten behouden op het moment dat zij willen updaten naar iOS 4.2.1. De jailbreaktool greenpois0n is bedoeld om iDevices te jailbreaken die al op iOS 4.2.1 draaien. Van de twee jailbreaktools die custom firmwares genereren heeft PwnageTool van het iPhone Dev Team de beste reputatie, maar deze is alleen geschikt voor gebruik op Mac OS X. Gebruikers met Windows kunnen gebruik maken van sn0wbreeze van @ih8sn0w.

Oplossing voor problemen met iBooks en Wi-Fi

iBooksGisteren vond de hacker comex de oorzaak waarom gebruikers met een jailbreak problemen ondervonden bij het gebruik van iBooks in combinatie met boeken met DRM. Volgens de hacker plaatst Apple voor het openen van een boek met DRM een op onjuiste wijze gesigneerd bestand en wordt geprobeerd dit bestand te draaien. Als dit mogelijk blijkt is het duidelijk dat het om een iDevice met jailbreak gaat en weigert iBooks het boek met DRM te openen. Sinds zijn ontdekking heeft comex een oplossing beschikbaar gemaakt, die zowel in PwnageTool als in sn0wbreeze reeds aanwezig is.

Daarnaast bevatten de jailbreaktools een oplossing van @NitoTV voor de problemen met Wi-Fi die 2e generatie Apple TVs kunnen ondervinden.

Met dank aan alle tipgevers.

PwnageTool 4.2 is te downloaden bij het artikel What’s in a name? op het iPhone Dev Team blog, sn0wbreeze 2.2 is beschikbaar via de website iH8sn0w.com.
Het is alleen mogelijk om supportvragen in het jailbreakforum te plaatsen, gezien de beperkte mogelijkheden van de reacties bij nieuwsartikelen en het feit dat er meer kundige gebruikers op het forum actief zijn, waardoor de kans dat je hier wordt geholpen uiterst miniem is. Voor directe hulp van de hackers achter PwnageTool kun je terecht op iPhone Dev Team blog, voor greenpois0n kun je terecht op JailbreakQA.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2011, 14:10
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, jailbreak, pwnage tool, sn0wbreeze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.