iProxy: iPhone-tethering voor ontwikkelaars

Met iProxy is het mogelijk om als ontwikkelaar een oplossing te maken, waarmee je kunt tetheren op je iPhone, zonder daarvoor een jailbreak uit te voeren.

iphone tetheringEen grote verbetering in iPhone OS 3.0 was dat tethering voor het eerst officieel werd ondersteund. Al kwam snel weer de domper, want operators zoals T-Mobile bieden het nog steeds niet officieel aan, al lijkt er de laatste tijd wat meer schot in te komen. Prijzen zijn nog niet bekend, maar als je kijkt naar de prijzen die T-Mobile voor de twee tetheringbundels in Duitsland vraagt, krijg je misschien al een indruk: daar is de tethering-oplossing met veel vijven en zessen tot stand gekomen, al zijn de bundels nog steeds niet populair. Ze rekenen er €4,95 per maand voor 100MB data en €19,95 voor 3GB data (minimale looptijd 6 maanden). Gelukkig zijn er altijd mensen die het op een andere manier proberen, zoals bij de pas aangekondigde oplossing iProxy.

Voor tethering moest je tot nu toe een jailbreak uitvoeren (of wachten op het officiële tethering-certificaat van je mobiele aanbieder). Bij iProxy is dat niet meer nodig, al is er wel wat technische kennis vereist. Instructies vind je op http://wiki.github.com/tcurdt/iProxy/, waar je een SOCKS5-proxy maakt die alleen met behulp van een ontwikkelaarslicentie op de iPhone over te zetten is. Ontwikkelaars kunnen daarna maximaal 99 vrienden voorzien van een ad-hoc-versie, zodat ook zij kunnen tetheren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2010, 20:42
Categorie iOS
Onderwerpen Internet, proxy, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.