iPod Touch wel open voor ontwikkelaars?

Apple sloot de iPhone af voor applicaties van derden, om mobiele netwerken niet in gevaar te brengen. Maar bij de iPod Touch is er onduidelijkheid: is het platform open voor ontwikkelaars?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPod TouchApple besloot om het iPhone-platform gesloten te maken voor ontwikkelaars. De achterliggende reden was om het netwerk van de mobiele operators te beschermen tegen instabiele en crashende software. Bij de nieuwe iPod Touch speelt dat niet meer. Als je verbinding met internet maakt, doe je dat via Wi-Fi en kan alleen een lokaal draadloos netwerk platgelegd worden. Geen reden om externe ontwikkelaars nog langer buiten te sluiten, zou je denken.

Jobs zei eerder:

You don’t want your phone to be an open platform,” meaning that anyone can write applications for it and potentially gum up the provider’s network, says Jobs. “You need it to work when you need it to work. Cingular doesn’t want to see their West Coast network go down because some application messed up.

Volgens Chris Soghoian van CNET verzint Jobs elke keer weer een reden om ontwikkelaars buiten te sluiten. Hij verwijst naar een opiniestuk van Cory Doctorow, die beweert dat Jobs een bijzonder talent heeft om consumenten een gesloten oplossing aan te bieden, om vervolgens iemand anders de schuld te geven. Denk maar aan het hele gedoe rond DRM in de iTunes Store.

Apple heeft bij de iPod Touch wat bijzondere keuzes gemaakt: native applicaties als Google Maps, Mail, Stocks en Weather ontbreken op de iPod Touch, maar er komen wel games beschikbaar. Het is lastig om daaruit iets af te leiden: biedt Apple daarmee kansen aan externe ontwikkelaars of is de Touch nog geslotener dan de iPhone? En op welk besturingssysteem draait de iPod Touch eigenlijk? In de specificaties van de iPhone staat dat er OS X op zit, maar de specificaties van de iPod Touch zwijgt daarover in alle talen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Uncategorized
Onderwerp ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.