iPhones met toetsenbord in omloop?

Volgens The Register zijn er testexemplaren van een iPhone met fysiek toetsenbord uitgezet bij verschillende mobiele operators, voor mensen die hun QWERTY-toetsenbordje niet willen opgeven.

Sliding KeyboardEen iPhone met fysiek toetsenbord lijkt net zo onrealistisch als een BlackBerry zónder toetsenbord. Toch haalt The Register een oud verhaal uit de kast, namelijk dat ‘Jobs himself’ bezig is om een zakelijke iPhone met een uitschuifbaar toetsenbord te ontwikkelen. Zo’n iPhone met toetsenbord komt in ieder geval dit jaar niet meer op de markt en zal ook niet op de consumentenmarkt zijn gericht, maar op zakelijke gebruikers die normaalgesproken een BlackBerry kopen. Mensen in de executive corridor kopen nu al een iPhone, maar het ‘werkvolk’ dat geen secretaresse heeft om e-mail af te handelen heeft volgens The Register liever een volledig QWERTY-toetsenbord.

Populaire toetsenborden van Nokia, Sony Ericsson en HTC hebben allemaal een uitschuifbaar toetsenbord. Apple zou al enkele prototypes van iPhones met toetsenbord hebben laten circuleren bij mobiele operators, om te kijken of er vraag is naar zo’n apparaat. Het gaat daarbij om echte prototypes en niet zomaar wat mockups. Er zijn nog wat ‘issues’ met het toetsenbord die nog moeten worden opgelost.

Steve Jobs heeft bij de presentatie van de originele iPhone afstand genomen van toestellen met fysieke toetsenbordjes. Maar de auteur van het Register-artikel denkt dat Jobs toch niet zo sterk vasthoudt aan zijn denkbeelden en best durft toe te geven dat hij tot een ander inzicht is gekomen. Niet omdat het technisch beter of gebruikersvriendelijker is, zo’n fysiek toetsenbordje, maar het is nu eenmaal de norm en het kan mensen over de streep trekken die toch nog wat moeite hebben om over te stappen naar een toestel zonder knoppen.

Ondanks de argumenten van The Register lijkt het ons een sterk verhaal. Maar goed, een BlackBerry zonder toetsenbord leek ook onrealistisch totdat de BlackBerry Thunder opdook.

iPhone met toetsenbord

Via: The Register

(c) Mockup: The iPhone Blog

Met dank aan: Ruud en truckdiver!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2008, 13:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.