Apple bestelt 50 miljoen iPhone NAND-chips bij Samsung

Apple heeft volgens de website Digitimes een bestelling van 50 miljoen NAND-chips bij Samsung geplaatst, met als gevolg dat andere fabrikanten minder leveringen krijgen.

iPhone NANDSamsung Electronics heeft klanten laten weten dat ze de komende tijd minder leveringen van NAND-flashchips tegemoet kunnen zien. De oorzaak is volgens Digitimes een gigantische bestelling van Apple: maar liefst 50 miljoen 8GB NAND flashchips zijn besteld, voornamelijk om te worden gebruikt in de Apple iPhone. Samsung zegt dat ze de levering aan andere klanten in juli drastisch zullen verlagen.

De levering wordt ook beperkt door een planningsfout van Samsung in mei. In april en mei besloot de chipmaker om minder capaciteit voor NAND-flashproductie te reserveren, om overschotten te voorkomen. In juli zouden deze reducties voor het eerst merkbaar moeten zijn. Toch vragen bronnen van Digitimes zich af of de megabestelling van Apple wel zoveel impact zal hebben: Apple had in juni al 25 miljoen ‘8GB-equivalente’ NAND-flashchips bij Samsung besteld, dus deze extra bestelling kan er ook nog wel bij. Hoe de productie verder verloopt is vooral afhankelijk van de vraag hoe goed de iPhone 3G zal verkopen.

Via: Engadget en Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2008, 13:19
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.