iPhoneclub wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar!

iPhoneclub wenst iedereen een gelukkig 2012. Wij beginnen vol enthousiasme aan een nieuw jaar, met grote en kleine plannen om iPhoneclub nog beter en interessanter te maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

happy new yearHet is 2012, het jaar waarin iPhoneclub nieuwe stappen gaat maken. De eerste nieuwtjes stroomden vanochtend alweer in onze mailbox binnen, namelijk over de toename van mobiel internet tijdens de jaarwisseling. De drie grote providers zagen de hoeveelheid dataverkeer verdubbelen in vergelijking met vorig jaar. Een verdubbeling voor iPhoneclub is wel heel ambitieus, want we hebben het idee dat we een groot deel van de actieve iPhone-gebruikers inmiddels wel bereiken. Maar je mag blijven dromen, toch?

Wat je uit 2011 nog van ons tegoed hebt: een lijst met de beste nieuwe iPhone-apps van afgelopen jaar (we publiceerden al wel zo’n lijstje met de beste games) en een vooruitblik wat 2012 ons als Apple-jaar te bieden heeft.

In 2011 zijn we begonnen met nieuwe rubrieken die inmiddels vanzelfsprekend zijn geworden, zoals de Game-update (op werkdagen) en de lijst met tijdelijk gratis apps (op zondag). Voor 2012 hebben we alweer nieuwe ideeën voor rubrieken die hopelijk zullen aanslaan. Daarnaast hebben we ook altijd een paar wilde ideeën die bij nader inzien toch maar geen realiteit worden. Zo branden mijn vingers om een dagelijks artikel te doen over de belachelijkste geruchten die zijn bedacht en waarmee een obscure Thaise of Japanse site de aandacht wil trekken. Maar tegelijk weet ik ook, dat wilde geruchten uit het Verre Oosten (zoals momenteel de ronde doen over de nieuwe iPad) de meest verguisde én de meest geliefde artikelen op iPhoneclub/iPadclub zijn. Dus houden we het professioneel en rapporteren we over de geruchten, soms met de toevoeging dat het ons allemaal wel érg sterk lijkt, al heb je als lezer uiteindelijk het laatste woord.

Hoe meer mensen de site bezoeken, hoe meer er van ons verwacht wordt dat we rekening houden met de smaak van de mainstream bezoeker. Dat zal soms lukken, maar we zullen komend jaar ook regelmatig op de steeds gevoeliger wordende tenen van een steeds gevarieerder wordende bezoekerspopulatie trappen. Een kritiekloze site die het Evangelie van Apple predikt en z’n lezers alleen voorschotelt wat goed scoort, dat zijn we nooit geweest en zullen we in 2012 ook niet worden. We hebben kritiek op Apple als het moet, maar geven ook terechte credits als het bedrijf weer eens iets goeds heeft gepresteerd.

Wat die gevoelige tenen betreft is er meteen al nieuws: de door sommige lezers bekritiseerde rubriek ‘Snacknieuws’ (korte nieuwtjes, voorzien van een hamburgericoon) zal in 2012 worden vervangen door iets anders. We moeten de klagers inderdaad gelijk geven dat we met een hamburgericoontje de zwaarlijvigheid in de samenleving hebben gepromoot. Net zoals Apple straks de obesitas-lobby gelijk moet geven dat de introductie van de iPad rampzalige gevolgen heeft gehad voor het menselijk lichaam. Omdat we alles vanaf de iPad kunnen doen waardoor niemand meer een reden heeft om van de bank af te komen.

In dat mijnenveld gepassioneerde meningen, geruchten, Apple-fanboyism en “amazing new products” gaan wij ons ook in 2012 weer graag begeven. Alle kleine en grote veranderingen aan de website die we voor 2012 gepland hebben, zorgen dat wij er in 2012 weer met nieuwe energie tegenaan gaan. Happy New Year!

De afbeelding bij dit artikel is afkomstig uit de app Happy New Year 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2012, 12:31
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerp nieuwjaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.