iPhoneclub feliciteert MacFan met 100e nummer

MacFan brengt vandaag het 100e nummer uit. Het oudste Nederlandstalige blad over de Mac heeft een flinke opfrisbeurt gekregen, met een nieuw logo, ander papier en nieuwe rubrieken. iPhoneclub feliciteert

macfan 100 nummers“Gaan jullie ooit een papieren tijdschrift maken?” vroeg iemand ons vorige week tijdens een presentatie. “Welnee!” riep ik, blijkbaar zo enthousiast dat het publiek spontaan begon te klappen. iPhoneclub komt online en digitaal het beste tot z’n recht. De wereld van papieren tijdschriften, waar we overigens behoorlijk wat ervaring mee hebben, is het domein van andere mensen, met andere content en andere onderwerpen. Dat je daarin lange tijd succesvol kunt zijn, bewijst MacFan. Dit langst bestaande Nederlandse tijdschrift over de Mac brengt deze week het honderdste nummer uit en is totaal vernieuwd.

iPhoneclub heeft een speciale band met MacFan, omdat deze oudgediende in de Nederlandse Mac-wereld ons heeft gesteund vanaf het moment dat we nog een kleine en onbekende website waren. Inmiddels ligt het 100e nummer van MacFan in de winkel, met een nieuwe vormgeving, ander papier en nieuwe rubrieken. Bovendien kwam er een nieuwe uitgever: uitgeverij Divo draagt op 1 mei het blad MacFan over aan de nieuwe uitgever Void Media. Het jubileumnummer markeert dus een nieuw begin. MacFan heeft een nieuw logo gekregen, met nieuwe lettertypes en meer ruimte voor foto’s. Voor elk aandachtsgebied zijn aparte gidsen aanwezig in het blad, zoals de AppGids OS X, de AppGids iOS en de FilmGids. De tipsrubriek MacMagic bestaat nog steeds en dat wordt nog eens extra benadrukt met een los boekje, dat abonnees deze maand bij het blad krijgen, gevuld met 109 tips en trucs. Een MacFan-app is er nog niet, maar je kunt wel de stripverhalen en de MacMagic-tips op je iOS-apparaat lezen.

Wil je een abonnement op MacFan, dan kun je dat voor 40 euro per jaar afsluiten. Een los nummer in de winkel kopen, kan natuurlijk ook. Vanuit iPhoneclub willen we MacFan van harte feliciteren en we hopen dat ze tot ver voorbij de 1.000 nummers doorgaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 14:49
Categorie Round-up
Onderwerp tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.