Nieuwe waterwerende laag beschermt iPhones tegen waterschade

Een waterwerende laag van Daikin Industries maakt onderdelen in bijvoorbeeld de iPhone waterwerend. Hierdoor overleeft hij makkelijker een valpartij in een bak met water.

Daikin Indistries WaterwerendNiet alleen Liquipel en HZO hebben een middel ontwikkeld waarmee smartphones waterwerend gemaakt worden: ook Daikin Industries komt met een waterwerende coating die je over de printplaat van bijvoorbeeld een iPhone kunt aanbrengen. Laat je de iPhone hierna in een bak water vallen, dan is de kans aanzienlijk groter dat hij daarna blijft werken.

De coating is volgens Daikin Industries eco-vriendelijk. Nadat je de laag hebt aangebracht op de onderdelen van je iPhone, zou hij na een minuut al zijn opgedroogd. Daikin zegt dat de coating vanaf december 2012 verkrijgbaar zal zijn voor consumenten. Het bedrijf zegt dat de laag onderdelen slechts waterwerend maakt: ga je lange tijd met je iPhone zwemmen, dan is de kans nog steeds groot dat hij het begeeft.

Daikin’s coating maakt het mogelijk om je iPhone waterwerend te maken, maar een ideale oplossing is het misschien niet: je moet namelijk je iPhone openschroeven om de laag aan te brengen. Eerdere geruchten wezen er op dat Apple met Liquipel samenwerkt om hun waterwerende coating in de volgende iPhone standaard te gebruiken. Iets dat HZO ook graag wil doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 13:08
Categorie iDevices
Onderwerp waterproof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.