’30 procent Britten geïnteresseerd in iTV van Apple’

Onderzoek van KAE en Toluna stelt dat 30 procent van de Britten en 25 procent van de Amerikanen geïnteresseerd is in een iTV van Apple. 43 procent van de Britten met een Apple-product wil zo'n TV kopen.

Apple iTVVolgens onderzoek van KAE en Toluna is 25 procent van de Amerikanen geïnteresseerd een iTV, mocht deze op de markt worden gebracht. Dertig procent van de ondervraagde Britten toonde ook interesse in de mogelijke aankoop. De marketonderzoeksbureaus peilden de mening van zesduizend Amerikanen en Britten.

De iTV is een vaak terugkomend gerucht over een televisie van Apple, die mogelijk gebruikmaakt van iOS. Op het moment bestaat er al een ‘Apple TV’, maar dit is een mediahub die je aansluit op je huidige HD-televisie via HDMI. Door een televisie met iOS te combineren zou Apple onder andere de manier waarop je televisiezenders bekijkt kunnen veranderen.

Het aantal onderzoeksdeelnemers geïnteresseerd in een iTV ligt verrassend hoog, gezien Apple de tv nog niet officieel heeft aangekondigd. Het hoge percentage is misschien ook deels te wijten aan de ietwat abstracte vraagstelling: deelnemers werd gevraagd of zij het idee van een Apple TV aanlokkelijk vinden. Hoewel deelnemers die hiermee instemmen interesse hebben in de tv, betekent dit niet dat ze hem ook direct gaan kopen. Daarnaast kregen ze bij de vraag waarschijnlijk het concept van een iTV voorgelegd, waardoor ongeïnteresseerden wellicht alsnog geboeid werden.

Deelnemers die al een Apple-product in huis hebben, zijn volgens het onderzoek sneller geneigd om mogelijk een iTV te kopen: 43 procent van de Britse deelnemers met een product zegt geïnteresseerd te zijn, terwijl 38 procent van de Amerikaanse productbezittende deelnemers dit van plan is. 38 procent van de Britse deelnemers met een Sony-televisie wil zijn toestel vervangen met een televisie van Apple, iets dat 36 procent van de Samsung-televisiebezitters en 31 procent van de LG-bezitters ook wil doen.

Via BGR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 19:23
Categorie iDevices
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.