iphone-4s-ios7-ios8-snelheid

Video vergelijkt iOS 7 en iOS 8 op een iPhone 4S

Is iOS 8 werkbaar op een iPhone 4S? Een video laat zien dat het qua performance wel meevalt - als je met een schone installatie begint.

iphone-4s-ios7-ios8-snelheidTwijfel je nog of je iOS 8 op een iPhone 4S installeren? We waarschuwden een paar dagen geleden om niet overhaast te updaten, omdat eerst bekend moet zijn in hoeverre het toestel trager wordt. Apple probeert vaak om gebruikers van oudere toestellen ook nog de kans te geven om de nieuwste versie van iOS te installeren, zodat ze in ieder geval niet het gevoel hebben dat ze buiten de boot vallen. Maar is het ook verstandig? In een video zijn beide nu naast elkaar te zien: op de ene iPhone draait iOS 7.1.2 en op de andere iOS 8.0.2.


Aanvankelijk hoorden we geluiden dat iOS 8 op een iPhone 4S leidde tot een fors trager toestel. Maar in de video is te zien dat het eigenlijk wel meevalt. Hou er daarbij wel rekening mee dat de twee versies werden geprobeerd op twee iPhone 4S-modellen met een schone installatie, dus waarbij het toestel helemaal opnieuw was ingesteld. Heb je een iPhone 4S die nog vol staat met duizenden tekstberichten en foto’s, dan kan de gebruikerservaring wel eens wat minder zijn. De YouTube-gebruiker in onderstaand filmpje laat in ieder geval zien dat iOS 8 werkbaar is op een iPhone 4S. Zeker bij mensen die toch nauwelijks iets met hun toestel doen (veel bellen, weinig apps) zal de update naar iOS 8 waarschijnlijk wel meevallen.

Maar wie altijd het maximale uit zijn telefoon haalt en van de iPhone 4S prestaties verwacht die vergelijkbaar zijn met de nieuwste iPhones, kan beter een iPhone 6 kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2014 om 10:33
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.