Toca Robot Lab

iKids week 40: Fabians feest, Toca Robot Lab en meer

Fabians Feest is de nieuwe gratis app van de Kinderboekenweek. Ook deze week in iKids: Toca Robot Lab en Haba Dier op dier, twee leuke kinderapps.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Toca Robot LabIn de iKids van deze week beschrijven we de nieuwe gratis app van de Kinderboekenweek. Waar dit jaarlijkse fenomeen vroeger alleen om papieren boeken draaide gaat de organisatie vanaf vorig jaar met haar tijd mee. Zo werd er tegelijk met het prentenboek Fabians feest een gelijknamige app uitgebracht waarmee kinderen hun eigen feestje kunnen organiseren en vieren. Ook leuk: in Toca Robot Lab kun je in een laboratorium vliegende robots bouwen van stukken schroot. Tot slot bespreken we nog Haba Dier op dier, een digitale variant van het bekende piramidespel waarin kinderen op avontuur gaan met een groep wilde dieren. Door de jungle, in een ijswereld en door ravijnen.

Fabians Feest

Van 1 tot en met 12 oktober is het weer kinderboekenweek. Naast het Kinderboekenweekgeschenk is er dit jaar voor jongere kinderen een prentenboek uitgegeven genaamd Fabians feest, vergezeld van een gelijknamige gratis app. In de prachtig geïllustreerde applicatie bouwen kinderen van 6 tot 8 jaar een feestje door een eigen feestboot aan te kleden met vrolijke versieringen, lekkere dingen en muzikaal vertier. Muzikanten met een breed scala aan instrumenten varen voorbij in andere boten, maar kun je gelukkig ook naar je eigen boot slepen. Zo is er bijvoorbeeld een DJ en een pianist op een vleugel, maar ook een vrouw met sambaballen en een dansend paar. De truc is om tijdens het slepen niks te vroeg los te laten, want dan vallen jouw attributen/feestvierders/muzikanten in de oranje limonaderivier.

Toca Robot Lab

Toca Robot Lab spelIn het vrolijke Toca Robot Lab van bekende ontwikkelaar Toca Boca maken kinderen tot 5 jaar eigen vliegende robots van schroot. Denk bijvoorbeeld aan oude koffiezetapparaten, bloempotten, televisies, ventilatoren en andere rommel. Iedere ronde hebben kinderen de keuze uit drie soorten benen, buiken, armen en hoofden. In elk spel zijn steeds nieuwe onderdelen beschikbaar, waardoor je altijd een unieke robot creëert. Als je alles aan elkaar hebt geschroefd kun je in het laboratorium een eerste testvlucht maken. Tijdens die vlucht moet je drie verstopte sterren zien te vinden terwijl je allerlei ballen en blokken omverstoot. Wanneer je alle sterren hebt verzameld hoef je alleen nog een grote magneet te vinden. Die voert jouw robot af, waarna je een geestig testrapport ontvangt van je vlucht. De verschillende levels en vele robotonderdelen maken Toca Robot Lab een spel waarmee kinderen zich niet snel zullen vervelen.

Haba Dier op dier

Het spel Dier op dier van ontwikkelaar Haba is al een tijdje beschikbaar in de App Store, maar is tot nu toe nog niet door ons besproken. Tijd om daar verandering in te brengen. In dit avonturenspel voor kinderen van 6 tot 8 jaar ga je met een bont reisgezelschap van verschillende dieren op zoek naar verdwenen schatten. De Nederlandstalige app biedt drie werelden en dertig opdrachten in verschillende spelvormen. Zo is er een race tegen de klok, een doolhofachtige jungle waarin je de juiste weg moet zien te vinden en zijn er verschillende platform-levels. Haba Dier op dier heeft geen in-app aankopen en is volledig reclamevrij. Een handige toevoeging is de tijdbegrenzer. Hiermee kun je een maximale speeltijd instellen, zodat er ook nog buiten wordt gespeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=dt5WrKcNbQI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.