‘iPhone wordt lachende derde in strijd tussen Android en Windows Phone’

Volgens Needham & Company-analist Charlie Wolf gaat er een strijd tussen Android en Windows Phone uitbreken over prijs. In de race naar bodemprijzen is Apple de lachtende derde.

htc windows phoneIn hoeverre gaan nieuwe platformen zoals Android en Windows Phone 7 de iPhone dwarszitten? Volgens Needham & Company-analist Charlie Wolf heeft de iPhone de beste kansen, vooral financieel gezien. De twee concurrerende platformen zullen namelijk in een race naar bodemprijzen verzeild raken. Google en Microsoft moeten beide naar de gunst van de toestelmakers dingen, met als resultaat dat ze prijzen gaan verlagen om marktaandeel te kopen. Het is een strijd waarbij iedereen marge zal moeten opgeven, behalve Apple.

Volgens de Needham & Company-analist wordt het een situatie die vergelijkbaar is met de desktopmarkt: de meerderheid van de gebruikers heeft een Windows-computer, terwijl Apple zich met mooie producten afzijdig houdt en ondertussen de meest winstgevende computermaker is.

Wolf zegt erover:

In the short run, the turf war could put the smartphone manufacturers in the driver’s seat. Ultimately, however, commoditization, accompanied by deteriorating prices and gross margins, appears inevitable for licensees of the Android and Windows Phone 7 operating systems.

android nexus sTwee maanden geleden werd Windows Phone gelanceerd. Het lijkt erop dat de verkoop nog niet goed op gang komt, maar volgens Wolf was de lancering wel succesvol: er zijn 135.000 actieve gebruikers van de Facebook-applicatie op Windows Phone 7, wat een indicatie is voor het aantal verkochte toestellen. Microsoft zegt er zelf namelijk niets over. Hij verwacht dat de verkoopcijfers zullen groeien als Microsoft de beloofde $500 miljoen marketingbudget er tegenaan gooit om toestelmakers en ontwikkelaars mee te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2010, 15:59
Categorie iDevices
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.