iKids week 25: Mens Erger Je Niet, PuzzlePuzzlePuzzle en Ganzenbord

De iKids van week 25 draait om oerhollandse gezelligheid, met iPad-apps voor Mens Erger Je Niet, Ganzenbord en simpele puzzels voor peuters.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

puzzleDeze iKids staat geheel in het teken van oerhollandse gezelligheid, met leuke applicaties voor puzzels en bordspellen. De meeste ouders zijn opgegroeid met Mens Erger Je Niet en Ganzenbord, maar de jonge en digitale generatie is misschien wat minder gewend om uren achter een bordspel door te brengen. De nieuwe spelapps van de Koninklijke Jumbo, ons welbekend van de kartonnen bordspellen, moeten daar verandering in brengen. Daarnaast bespreken we PuzzlePuzzlePuzzle, een applicatie voor de allerkleinsten met allerlei leuk geïllustreerde puzzels.

PuzzlePuzzlePuzzle

In Puzzle Puzzle Puzzle kunnen kinderen van twee jaar en ouder 16 verschillende puzzels doen, die allemaal zijn voorzien van fraaie illustraties. Er kan met herkenbare vormen en voorwerpen worden gespeeld, zoals een pop en een springtouw. Door de kleuren van de puzzels te veranderen kun je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil.

Downloaden: PuzzlePuzzlePuzzle (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

puzzle

Mens Erger je Niet

mens erger je nietDe Mens Erger Je Niet! app heeft twee spelversies: het traditionele Mens Erger Je Niet! met houtachtige pionnen of een variant met allerlei mini-games en lachende pionnen. Bij die alternatieve versie moet je een mini-game spelen zodra je de pion van de tegenstander wil ‘slaan’. De winnaar mag door met Mens Erger Je Niet Spelen, de verliezer moet zijn pion – zeer ergerlijk – weer terug in het ‘thuishonk’ zetten. Beide spelversies kunnen tegen de computer of tegen elkaar worden gespeeld.

Mens Erger Je Niet is een keurige digitale uitvoering van het bordspel, maar vooral de mini-games geven deze app net dat beetje extra.

Downloaden: Mens Erger Je Niet (€2,69, iPad, iOS 5.1+)

Ganzenbord

Bij de nieuwe Jumbo-app Het OudHollandse Ganzenbord kunnen kinderen één van vijf dieren als speelfiguur kiezen: de gans, het kuiken, de hond, de kat of het egeltje. Daarna zie je hoe ze over het bord lopen of waggelen. Ook de andere onderdelen van het speelbord zijn leuk geanimeerd. De regels zijn hetzelfde als bij het echte bordspel: als je op de put komt moet je een beurt overslaan. Wie op een gans komt mag met de vliegende ganzen meevliegen naar een nieuw vak. Ook hier kun je zowel tegen de computer als tegen elkaar spelen, met een maximum van vier spelers. Niet te verwarren met het oudere ‘Ganzenbord voor iPawn’.

Downloaden: Het OudHollandse Ganzenbord (€1,79, iPad, iOS 5.1+)

ganzenbord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.