iPhone nu volledig simlockvrij met software-unlock

Na de hardware hack kan de simlock van de iPhone nu ook volledig via software uitgeschakeld worden. Het team achter iPhoneSimFree.com claimt een volledig softwaregebaseerde unlockmethode te hebben ontwikkeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Gisteren verbaasden we ons nog over een hardware-unlock van de iPhone, vandaag is het gelukt om een software-unlock uit te voeren. Dat betekent: de iPhone simlockvrij maken zonder met een soldeerbout te moeten knutselen. De mensen van iPhoneSIMfree.com zijn erin geslaagd, zo meldt Engadget.

iPhoneSIMfree.com nam contact op met Engadget om te bewijzen dat de simlock van de iPhone definitief is gekraakt. Volgens Engadget spreken ze de waarheid. Het zes man sterke team is al dag en nacht bezig sinds de lancering van de iPhone en zijn nu de eerste die het is gelukt om de iPhone echt simlockvrij te maken: door het installeren van wat software. Het uitvoeren van het unlock-proces duurt maar een paar minuten en was opvallend simpel. Het wordt een betaalde oplossing die vanaf volgende week wordt aangeboden. Een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar wie nu al een bulkorder van 500 stuks wil doen kan contact opnemen via e-mail.

Feitelijk is deze hack gelijk aan de ‘oude’ Supersim-methode, met als belangrijkste verschil dat je nu geen simkaart hoeft te kraken en geen beschrijfbare Silvercard plus simkaartreader hoeft te kopen. Het is een volledige software-oplossing. Wel is het zo dat je de iPhone nog steeds moet activeren met iASign of iActivator. Engadget meldt dat vrijwel alle features gewoon werken (SMS, e-mail, Safari, bellen, etc.) met uitzondering van YouTube. Dat laatste heeft ermee te maken dat er voor de YouTube-functionaliteit een extra check wordt gedaan, die overigens inmiddels ook al is gekraakt (werkend op onze eigen iPhone).

De mensen achter iPhoneSIMfree.com claimen dat hun methode upgrade-bestendig is en ook werkt na het volledig terugzetten van de originele firmware (restore). Dit hebben zij volgens het artikel ook getest.

Het enige mogelijke nadeel aan deze software-oplossing is dat Apple de mogelijkheid heeft om het gat weer te dichten. Dat nadeel heeft de gisteren gepubliceerde hardware-hack niet.

Lees meer over deze software-unlock van de iPhone bij Engadget. Bekijk ook Engadget’s bijbehorende video.

Jullie zouden ons een groot plezier doen als jullie massaal op dit nieuwsitem zouden willen stemmen op eKudos of NuJij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, t-mobile, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.