iPhone 3GS

‘iPhone van polycarbonaat met 4,5-inch scherm verschijnt in 2014’

Apple werkt aan een iPhone van polycarbonaat met een 4,5-inch display. Deze iPhone moet in 2014 pas op de markt verschijnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GSApple werkt aan een 4,5-inch iPhone met een behuizing van polycarbonaat die pas in 2014 op de markt zal verschijnen. Althans, dit beweren bronnen tegenover de Japanse site Macotakara. De plastic iPhone zal niet alleen groter maar ook iets dikker zijn dan de iPhone 5. De goedkope iPhone maakt gebruik van hetzelfde materiaal dat we in de niet langer aangeboden polycarbonaat MacBook zagen. Volgens de geruchten wil Apple de nieuwe iPhone verkopen voor rond de 330 dollar.

Apple zou met een 4,5-inch iPhone nog meer variatie in schermgrootte bieden. Afgelopen jaar veranderde Apple voor het eerst de grootte van het iPhone-scherm met de iPhone 5, van 3,5-inch naar 4-inch. De verandering in schermgrootte betekende ook dat ontwikkelaars een nieuwe schermresolutie in hun apps moesten implementeren.

Geruchten over een goedkope, plastic iPhone spelen al langer. In januari beweerde Digitimes nog dat deze iPhone zal bestaan uit metaal en kunststof. Met een goedkope iPhone kan Apple een nieuw publiek aanspreken, maar niet iedereen denkt dat zoiets goed kan uitpakken. Count Pacific Crest-analist Andy Hargreaves beweerde in februari nog dat Apple zijn eigen merk met een budgetmodel kan beschadigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 14:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.