‘iPhone-prototype was bijna klaar voor productie’

Volgens John Gruber van Daring Fireball is het iPhone-prototype dat Gizmodo maandag in handen kreeg bijna of exact hetzelfde als het toestel dat Apple in juni of juli zal lanceren.

iphone 4Er lijkt geen einde te komen aan de commotie rondom het iPhone-prototype dat begin deze week het wereldnieuws beheerste. Nu doet ook John Gruber van Daring Fireball een duit in het zakje. Volgens hem is het iPhone-prototype dat Gizmodo in handen kreeg bijna, zo niet exact, hetzelfde als het toestel dat Apple deze zomer zal lanceren.

Het prototype dat door Gizmodo is gefilmd, gefotografeerd en tot slot uit elkaar gehaald was voorzien van de barcode “N90_DVT_GE4X_0493” in de vorm van een sticker, zo beschrijft de website in het verslag. Juist die barcode is interessant.

Gruber legt uit wat dit betekent:

Volgens verschillende bronnen [van mij] die bekend zijn het met het project, is ‘N90’ Apple’s codenaam voor de vierde generatie iPhone, bedoeld voor lancering in juni of juli. ‘DVT’ staat voor ‘design verification test’, een Apple-productiemijlpaal. De DVT-mijlpaal is erg laat in het proces; op basis hiervan denk ik dat dit exemplaar zeer nauwkeurig, zo niet exact, overeenkomt met wat Apple gaat lanceren.

Ook legt Gruber uit waarom Apple het toestel wel buiten zijn campus moest laten gebruiken: er is simpelweg geen andere manier om het toestel in combinatie met de telefoonmasten te testen. Het is dan ook normale procedure dat producten aan field testing onderworpen worden, voordat de productie daadwerkelijk van start gaat. In het geval van de nieuwe iPhone is Apple daar volgens Gruber enkele weken geleden mee begonnen.

Dit betekent overigens niet dat iedereen zomaar een toestel mee kan nemen naar huis (of in dit geval naar een bar). Apple, geheimzinnig als het bedrijf is, houdt precies bij wie een toestel in bezit heeft en hoe lang. Ook zijn er bepaalde eisen waaraan men moet voldoen. Zo mag het toestel niet identificeerbaar zijn. Dit is ook de reden dat het iPhone-prototype in een hoes zat, waardoor het leek op een iPhone 3GS. Daarnaast mogen medewerkers het toestel ook niet aan vrienden laten zien, zelfs niet aan hun partner.

Opvallend is overigens dat Apple nog steeds geen data voor de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC) bekend heeft gemaakt. Meestal doet het bedrijf dat voor het einde van maart, waarna het evenement doorgaans begin juni plaatsvindt. Het is onduidelijk waarom er nog geen data vaststaat, maar volgens geruchten zou Apple op 22 juni het Yerba Buena Center in San Francisco hebben geboekt – misschien wel voor de nieuwe iPhone. Dit zou kunnen betekenen dat Apple dit jaar geen WWDC gaat houden.

Via: Daring Fireball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

71 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.