Feest.je wil de Nederlandse Foursquare worden

Feest.je wordt de Nederlandse variant op Foursquare en Gowalla. Meer details over de dienst zullen volgende week bekend worden gemaakt.

feestjeNederland krijgt een nieuwe locatiegebaseerde dienst onder de naam Feest.je. Tijdens het tv-programma Bij ons in de BV kondigde Boris Veldhuijzen van Zanten de nieuwe dienst aan. Details zullen pas volgende week tijdens de conferentie The Next Web bekend worden gemaakt, maar duidelijk is wel dat het vergelijkbaar zal zijn met Foursquare en Gowalla, twee diensten waarmee je met een mobiele applicatie kunt inchecken op allerlei locaties.


trendsIn het tv-programma besprak Veldhuijzen van Zanten de trends die we de komende tijd kunnen verwachten. Drie onderwerpen staan daarbij voorop: locatiegebaseerde diensten, finance en handheld-toepassingen.

Feest.je staat samen met Foursquare en Gowalla in het lijstje met locatiegebaseerde diensten. Volgens Veldhuijzen van Zanten, die als investeerder bij Feest.je betrokken is, is de dienst te beschouwen als de Hyves van Facebook: een puur Nederlandse tegenhanger van bekende internationale diensten.

feestje

boris veldhuijzenGezien het feit dat desktoptoepassingen uit zijn (zie de afbeelding hierboven) kunnen we ervan uitgaan dat Feest.je een sterke mobiele component gaat krijgen. Je kunt je al inschrijven voor de beta. Op internet is nog weinig te lezen over deze nieuwe dienst en tipgever Remco (die er zelf overigens wel over schreef) merkt dan ook terecht op dat bloggers geen tv kijken of geen radar hebben voor breaking news (in mijn geval was geen tv kijken de boosdoener).

Feest.je gaat voor het volgende zorgen: “Find where your friends are, find hot places and gives the word serendipity a new meaning”. Wij rekenen in ieder geval op een mooie iPhone-applicatie en zullen op The Next Web aanwezig zijn om verslag te doen van de lancering. Vlak voor Koninginnedag zal Feest.je worden gelanceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.