iPhone OS 3.1.3 beschikbaar: kleine bugfixes

Apple heeft zojuist iPhone OS 3.1.3 beschikbaar gesteld. Het toont onder andere betere weergave van het batterijniveau op de iPhone 3GS en voorkomt dat bepaalde applicaties crashen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone  osApple heeft zojuist iPhone OS 3.1.3 beschikbaar gesteld. Volgens de omschrijving van Apple bevat deze bugfixes en verbeteringen, waaronder:

  • Nauwkeuriger weergave van batterijniveau op de iPhone 3GS;
  • Oplossing voor problemen waarbij applicaties van derden niet starten.
  • Bug opgelost waardoor applicaties crashen bij gebruik van het Japanse Kana-toetsenbord.

Gezien het versienummer (geen 3.2 maar slechts 3.1.3) hoeven we ook niet al te schokkende niet-gedocumenteerde wijzigingen te verwachten. De update geldt voor alle iPhones en alle iPods touch.

Wil je updaten, verbind je iPhone dan met iTunes en klik op ‘Zoek naar update’.

Dit is de update-informatie die wordt getoond:
iphone os 313 

iPhone OS 3.1.3 is in feite ook een security-update. Op de website van Apple is een lijst te vinden van allerlei security-zaken die met deze update zijn opgelost. Er was bijvoorbeeld een buffer overflow mogelijk bij het gebruik van kwaadaardige mp4-audiobestanden en TIFF-afbeeldingen. Mocht er meer informatie komen over niet-gedocumenteerde functies, dan zullen we dat melden.

Het iPhone Dev Team voor waarschuwt via Twitter dat jailbreakers en unlockers niet zomaar moeten updaten:
iphone update jailbreak

Op het iPhone Dev Team-blog is inmiddels te lezen dat PwnageTool en redsn0w nog niet compatibel zijn met iPhone OS 3.1.3. Ze kunnen geen schatting geven wanneer deze tools beschikbaar zijn.

Collega-auteur Paul meldt alvast een paar aanvullende tips voor jailbreakers en unlockers:

  • iPhone OS 3.1.3 bevat een update voor de baseband/modemfirmware. Deze nieuwe baseband 05.12.01 zal voorlopig niet te unlocken zijn.
  • Op de website van Apple is te lezen dat de ‘USB control’-exploit is gepatcht. Dit is de exploit waar blackra1n en redsn0w gebruik van maken voor het jailbreaken van de iPhone 3GS en 2e en 3e generatie iPod Touch. Om deze firmware te jailbreaken op deze toestellen zal er dus een nieuwe exploit nodig zijn. Vandaar waarschijnlijk ook de timing van Apple om deze (beveiligsings)update uit te brengen, zo vlak voor de lancering van de iPad: als er een exploit wordt gebruikt om 3.1.3 voor iPhone 3GS of 2e/3e generatie iPod touch te jailbreaken zal deze hoogstwaarschijnlijk niet meer in de iPad te vinden zijn.
Nog even voor mensen die pas onderaan dit bericht zijn begonnen te lezen: jailbreakers en unlockers moeten de update naar iPhone OS 3.1.3 niet installeren. De update bevat een nieuwe baseband en bovendien zijn PwnageTool, redsn0w en blackra1n niet compatibel, zoals je hierboven hebt kunnen lezen.
In iPhone OS 3.1.3 is voor veel mensen de optie internet-tethering weer aanwezig. Reacties daarover kun je kwijt onder dit artikel: iPhone tethering in iPhone OS 3.1.3 weer toegevoegd.

Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2010, 10:44
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.