iPhone-namakers gearresteerd in Shanghai

Vijf Chinese iPhone-kopieerders gebruikte onderdelen van het originele toestel om een kopie te maken. Zij zijn door de lokale autoriteiten gearresteerd voor deze bezigheden.

iPhone ChinaLoop je een technologiewinkel in de Chinese stad Shanghai binnen, dan kun je erop rekenen de nodige namaak-iPhones tegen te komen. Sommige zijn voorzien van Android OS, andere draaien op een eigen besturingssysteem. Een groep producenten ging nog een stapje verder: zij gebruikten onderdelen van de iPhone om een goedkoper namaakmodel te produceren. Iets dat de lokale autoriteiten toch iets te ver ging. Vijf van de makers zijn gearresteerd door de politie.

De nep-iPhones gebruikten zowel officiële onderdelen van de iPhone als andere materialen. Het maken van zo’n nep-iPhone kostte daarom ongeveer 2.000 yuan, omgerekend zo’n 230 euro. Deze toestellen werden vervolgens verkocht op de zwarte markt voor 4.000 yuan, (460 euro). Dat is slechts een paar honderd yuan goedkoper dan de officiële iPhone 4.

De politie liet aan een lokale krant weten dat de nep-iPhones moeilijk te onderscheiden waren van de echte toestellen. De nep-iPhones zouden zelfs dezelfde functionaliteit hebben. Of dit ook echt het geval was is nog de vraag: wij vermoeden dat de telefoons niet iOS, maar een variant op Android draaiden.

Tijdens de arrestatie nam de politie tweehonderd telefoons in beslag. De mannen stonden er om bekend geregeld iPhone-onderdelen te kopen in Guangdong, een provincie in het zuiden van China.

Bovenstaande foto is niet van de telefoon in kwestie. De originele nieuwsbron leverde hier geen foto’s van mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 11:13
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen china, kopiëren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.