iPhone-kloon van Fujian Huamin niet van echt te onderscheiden

De Chinese fabrikant Fujian Huamin heeft een iPhone gemaakt die als twee druppels waters op de originele Apple iPhone lijkt. De specificaties zijn exact hetzelfde en het draait zelfs op MacOS X.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphoneclone_klein.jpgDe edele kunst van het iPhone-klonen heeft zich in twee richtingen gesplitst: de ene groep pakt gewoon een willekeurige telefoon en plakt er een iPhone-sticker op. Soms zijn er wel wat overeenkomsten met het origineel, zoals iconen in dezelfde stijl of bediening via een touchscreen. Maar als consument zie je meteen dat er sprake is van nep. De andere groep fabrikanten probeert de iPhone zo exact mogelijk na te maken. Fujian Huamin is zo’n fabrikant.

De iPhone die Fujian Huamin heeft ontwikkeld ziet er precies hetzelfde uit. Er zit zelfs een Apple iPhone-sticker op de achterkant, de touchscreen heeft hetzelfde formaat (3,5 inch), er zit een 2 megapixel camera in, je kunt kiezen uit een model in 4 of 8 GB en als besturingssysteem zou zelfs Mac OS X zijn gebruikt. Als dat zo is, dan is dat niet alleen knap (zouden ze dezelfde ontwikkelproblemen als Apple hebben gehad?), maar ook bijzonder (geen enkele telefoon behalve de iPhone draait op Mac OS X) en bovendien hoogst illegaal. Alleen aan de verpakking is te zien dat het niet om de echte iPhone gaat: Fujian Huamin richt zich zo te zien op liefhebbers van lingerieliefhebbers. Leverbaar binnen 5 tot 7 werkdagen, in dozen van 500 stuks.

iphonecloneapril3.jpg

iphonecloneapril1.jpg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:54
Categorie iDevices
Onderwerp kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.