Brevisys is trots op iPhone-kloon Deeda Pi

Brevisys gaat onder de naam Deeda een aantal Apple iPhone-klonen op de markt brengen: de Pi, Menx en Kiku. Alleen de Pi bevat een telefoonfunctie, met daarnaast UWB, Wi-Fi en bediening via touchscreen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

index_menx_08.jpgEerder schreven we al over Deeda Pi Phone, een telefoon die wel erg sterk geïnspireerd lijkt door de Apple iPhone. Fabrikant Breviys haalde vandaag het nieuws door maar liefst drie toestellen aan te kondigen, die allemaal dezelfde touchscreen-technologie gebruiken en waarbij de iconen en andere graphics sterk doen denken aan de telefoon-interface van Apple. De Deeda Pi lijkt de best gelukte kloon, maar Brevisys blijft beweren dat ze het allemaal zelf hebben bedacht.

De Deeda Pi heeft een 3,6 inch touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels. Bedienen doe je via het scherm en er zitten net als bij de iphone Wi-Fi, muziekfuncties en 8 GB opslagruimte in. Wat de Deeda Pi wel uniek maakt is de optie om een 30 of 60 GB harddisk te laten inbouwen. Ook Ultra Wideband (UWB) en een VGA-camera aan de voorkant zijn zaken die je niet op de iPhone vindt. Aan de achterkant van de Pi zit ook nog een 2 megapixel camera. De batterijduur is zo’n 5 uur voor gesprekken en 4 uur voor internetbrowser. Ondanks de sterke overeenkomst met de iPhone, beweert Brevisys dat er geen sprake is van namaak.

Een pluspunt ten opzichte van de iPhone is in ieder geval dat het besturingssysteem minder afgesloten is voor eindgebruikers. De toestellen draaien op een open source, Linux-gebaseerd besturingssysteem. Er staat een geoptimaliseerde versie van de Firefox-browser op en er worden ook sociale netwerktools meegeleverd, plus een mediajukebox-interface.

Brevisys heeft nog twee andere toestellen in de aanbieding: de Menx en de Kiku. De Menx heeft dezelfde afmetingen als de Pi, maar daarop ontbreekt de telefoonfunctie en de mogelijkheid om videogesprekken te voeren. De Kiku heeft een kleiner 3 inch scherm. Brevisys wil de drie toestellen deze zomer op de markt brengen, vlak na de lancering van de iPhone. De Pi zal beschikbaar komen als een simlockvrije telefoon, via de providers AT&T of T-Mobile, voor een nog onbekende prijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 12:27
Categorie iDevices
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.