iPhone is met afstand Apple’s belangrijkste inkomstenbron

In een cirkeldiagram wordt getoond hoe belangrijk de iPhone als bron van inkomsten is voor Apple. Het apparaat levert Apple nu bijna evenveel op als de Mac en de iPod samen.

iPhoneVoor het iPod-tijdperk was Apple voornamelijk afhankelijk van de Mac. Sinds 2001, met de lancering van de iPod en bijbehorende iTunes Store, heeft het er een belangrijke inkomstenbron bij. Maar de afgelopen drie jaar brengt de iPhone het meeste geld in het laatje; zo veel zelfs, dat de iPhone bijna evenveel omzet genereert als de Mac en de iPod samen.

productomzetdiagramHet eerste kwartaal van dit jaar werd een recordverkoop genoteerd van 8,75 miljoen iPhones, goed voor zo’n 40 procent van de omzet van Apple: $5.45 miljard van de totale omzet van $13,5 miljard. De Mac en iPod brachten samen $5.62 miljard op. De rest wordt door de iTunes Store en de andere producten van Apple opgebracht. De iPhone is dus (nog steeds) veruit de belangrijkste inkomstenbron van Apple. Voor het volgende kwartaal liggen de cijfers wellicht weer anders: dan gaat ook de iPad meedoen.

Bron: Apple Inc. en 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2010, 11:57
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen inkomsten, omzet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.